Irak Ordusu Türk SİHA’sını Vurdu! Ankara’dan Sert Adım

Irak Ordusu Türk SİHA'sını Vurdu! Ankara'dan Sert Adım

Irak’ın Kerkük kenti yakınlarında Türkiye’ye ait bir Aksungur Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) düşürüldü. Iraklı askeri yetkililer, aracın Irak ordusuna ait hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu doğruladı. Ankara ise olayla ilgili hemen harekete geçerek Bağdat ile temas kurdu.

SİHA’nın Düşüşü ve İlk Bulgular

Reuters’ın haberine göre, Irak ordusundan bir albay, enkazdan alınan ilk bulguların düşürülen SİHA’nın Türkiye’ye ait olduğunu işaret ettiğini belirtti. Kerkük kent merkezine düşen SİHA’nın bazı evlerde yangın çıkmasına neden olduğu ve bu yangınların kısa sürede kontrol altına alındığı açıklandı.

Irak Kuzey Hava Savunma Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abdülselam Hammud Ramazan da bu durumu doğrulayarak, düşürülen SİHA’nın Türk ordusuna ait olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, konuya ilişkin açıklama yaparak olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlandığını ifade etti. Keçeli, “Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığı tamdır. Irak’la giderek kuvvetlenen terörle mücadeledeki iş birliğimiz, güçlü bir iradeyi temsil etmektedir,” dedi.

Terörle Mücadelede Ortak İrade

Son dönemde, Türkiye ve Irak arasında terörle mücadele alanında yapılan iş birliği dikkat çekiyor. Özellikle PKK’nın Irak’ta “yasaklı örgüt” ilan edilmesi ve 15 Ağustos’ta Ankara’da imzalanan “Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadele Mutabakat Zaptı” bu iş birliğinin önemli adımları olarak öne çıkıyor.

Exit mobile version