featured

Irak Fly Bagdat Havayollarının AB hava sahasında uçması yasaklandı

Avrupa Birliği (AB) Hava Güvenliği Listesinin (ASL-Air Safety List) son güncellemesinde, Fly Baghdad Havayolları’ın AB hava sahasında uçak kullanması yasaklandı. Listede havayollarının uçaklarını AB’de işletmesi yasaklanırken diğer taşıyıcılar tarafından sağlanan uçaklar ve mürettebatla yapılan ıslak kiralama operasyonları, bu havayollarının Avrupa’ya uçuş yapmasına olanak tanıyor.

AB, en son ASL güncellemesini 30 Kasım’da yayınladı. Fly Baghdat havayolu şirketi son birkaç aydır uçaklarıyla AB’ye herhangi bir uçuş gerçekleştirmedi, sadece AB komşusu olan Türkiye’ye uçtu. Fly Baghdat havayolu şirketi hem İstanbul Havalimanı’na hem de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuş gerçekleştiriyor. Veriler Fly Baghdat’ın 11 uçak işlettiğini gösteriyor : bir Boeing 737-700, beş 737-800, üç 737-900ER, bir Mitsubishi CRJ200ER ve bir CRJ900ER. Ayrıca Irak’ın diğer havayolu şirketi olan Irak Havayolları da (Iraqi Airways) ASL’ye dahil.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ iran airways

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Ulaştırma Komitesi de Fly Baghdad’ın AB hava sahasını kullanmasını yasaklama kararını onayladı. Avrupa Komisyonu’nun Ulaştırmadan Sorumlu Komisyon Üyesi Adina Valean, “yasak kararının AB Havacılık Güvenliği Ajansı EASA tarafından belirlenen ciddi güvenlik kaygıları nedeniyle verildiğini ve Avrupa’da ve dünya çapında yolcuların güvenliğine yönelik sarsılmaz kararlılığımızı yansıttığını” vurguladı.

Ancak, ASL’de mevcut olmasına rağmen, Irak Havayolları (Iraqi Airways) hâlâ ülkeyi Avrupa Birliği’ndeki (AB) destinasyonlara bağlıyor. Şu anda havayolu, Al Necef, Erbil ve Bağdat havalimanlarıdan, Berlin, Kopenhag, Düsseldorf, Frankfurt ve Münih’e uçuşları Türkiye merkezli Tailwind Havayolları, TC-TLI tescil isimli Boeing 737-800 uçağıyla gerçekleştiriliyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ tailwind

 

İki Iraklı taşıyıcı, uçaklarını Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Hindistan, İran, Pakistan, Suudi Arabistan ve diğerleri de dahil olmak üzere Asya ve Orta Doğu’daki diğer birçok ülkeye uçuruyor. Irak Havayolları Airbus ve Boeing’den yepyeni uçaklar teslim alırken, Fly Baghdad ikinci el uçaklardan oluşan bir filo işletiyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ iranair

 

Yıllar içinde Irak Havayolları, Airbus A220, Boeing 737 MAX 8 ve Boeing 787-8’i doğrudan fabrikadan teslim aldı. Taşıyıcının filosunda beş Airbus A220, üç A320, iki A321, bir A330, bir Boeing 737-700, ondört 737-800, altı 737 MAX 8 olmak üzere geniş bir tip yelpazesinde toplam 43 uçak bulunuyor, filosundaki en yeni uçak olan 787-8’i Eylül 2023’te teslim aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir