Interpol, Meksikalı Interjet’in kurucusu için tutuklama emri çıkardı

İNTERJET-KURUCUSU

Yerel basındaki haberlere göre, Interjet’in kurucu ortağı Miguel Alemán Magnani için geçen ay Meksika’da çıkarılan tutuklama emrinin ardından, Interpol şimdi Meksika’nın talebi üzerine uluslararası bir tutuklama emri çıkardı.

Meksika başsavcıs, düşük maliyetli havayolu şirketinin eski başkanının, şirket aracılığıyla 66,285 milyon peso (3,32 milyon ABD doları) karşılığında vergi dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla tutuklanmasını emretti.

Aleman, 1946’dan 1952’ye kadar Meksika’nın başkanı olan Miguel Alemán’ın torunu ve aynı zamanda Interjet hissedarı olan Veracruz eyaletinin eski valisi Miguel Alemán Velasco’nun oğludur. Şu anda Alemán ailesi, yatırımcı Alejandro del Valle’nin Aralık 2020’de şirketin %90,4 hissesini almasından bu yana Interjet’in %10’undan daha az hissesine sahip.

Milenio, Meksika savcılarının Aleman için uluslararası kırmızı alarm talebinde bulunduğunu bildirdi. Ancak 18 Ağustos sabahı itibariyle Interpol’ün internet sitesinde arananlar listesinde yer almıyordu.

Aleman’ın avukatı Javier Mondragón daha sonra Milenio’ya müvekkilinin Ocak ayının başından beri Paris’te yaşadığını söyledi. Baş Savcılığın, vergilerin ödenmemesi konusunda Alemán Magnani’nin değil, del Valle’nin peşine düşmelidir. Interjet’in %90,4’ünün satışının, Haziran 2020’de del Valle’nin, borçları kapatmak için 4,3 milyar MXN (215 milyon ABD Doları) ödeme sözü verdiği bir toplantıda kabul edildiğini iddia etti. Ancak “bugüne kadar bu hususa uymadılar.”

Avukata göre, 1953’te Kainat Güzeli olan annesi Christiane Magnani Martel doğuştan Fransız olduğu için Alemán Magnani’nin de Avrupa pasaportu var.

Reuters’e göre, bu durum Meksika makamlarının vergi sahtekarlığını ciddi bir suç olarak ele alan yeni bir yasa kapsamında önde gelen bir iş insanını ilk kez hedefe almalarından biri. El Financiero’ya göre Interjet, yaklaşık 5 milyar MXN (250 milyon USD) vergi dahil olmak üzere 1.25 milyar USD’nin üzerinde borcu olduğunu söyledi.

Exit mobile version