İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI GEBZE'DE YARIŞACAK

10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması düzenlenecek
İlk kez düzenlenecek olan bu yarışmaya Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ev sahipliği yapacak.
İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’na yurtdışından ve Türkiye’den 100’e yakın ekip ile 800 kişinin katılması bekleniyor.
Yangın veya kaza gibi acil durumlarda insanlara yardım edecek, sivil kullanıma yönelik olarak İHA’ların geliştirilebileceğini ortaya koymak amacıyla düzenlenen yarışmanın döner kanat ve sabit kanat olmak üzere iki kategorisi bulunuyor. Bir eğitim kurumundan birden fazla ekibin katılabileceği yarışmada, her İHA’nın iki görevi tamamlaması bekleniyor. Birinci görevde İHA, parkurda üç defa tur atacak. İkinci görevde ise yangın söndürme uygulamasına benzer şekilde İHA’ya yüklenecek 4 adet faydalı yük, 4 hedefe atılacak.
Yarışmanın birinci aşamasında konsept tasarım raporları, ikinci aşamasında da tasarım-imalat raporları değerlendirilecek ve başarılı bulunan ekipler finale davet edilecek. Yarışmada her iki kategoride birinci olan takıma 20.000 TL, ikinciye 15.000 TL, üçüncüye de 10.000 TL para ödülü verilecek. Dokuz takımın 2.500 TL değerinde Mansiyon Ödülü alacağı yarışmada, En iyi Detay Tasarım Raporu Ödülü de sahibini bulacak

Exit mobile version