TÜRK HAVA KURUMU ŞAMPİYONASINDA AĞIR YARALANMALI KAZA

Eskişehir’in İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu (THK) Türkkuşu Havacılık Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Yelkenkanat Mesafe Şampiyonasına katılan Galip Ömer ATLAN (35), atlayışı sonrasında bölgede bulunan tepeye riskli şekilde yaklaşması sonrasında kayalıklara çarparak ormanlık araziye düştü. Ağır yaralanan sporcu 112 Acil Servis Ekipleri tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi kaldırılırken, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre; Galip Ömer ALTAN’ın İnönü Eğitim Merkezi Yelkenkanat Tekâmül Kursu Öğrencisi olduğu ve 17 Temmuz 2017 tarihinde başladığı tanımlı kurs programını resmi kayıtlara göre 01 Eylül 2017 tarihinde tamamlaması gerektiği saptandı. Kendisiyle birlikte aynı durumda olan 6 sporcunun 01 Eylül 2017 tarihinde tamamlamaları öngörülen eğitimden önce düzenlenen müsabakaya kimlerin uygunluk ve kontrolünde katılım sağladığı ve bu yarışmalardan önce herhangi bir yeterlilik veya tamamlama belgesi alıp almadıkları bilinmiyor. Türk Hava Kurumu’nun eğitime ilişkin yönergesine göre gerekliliklerin sağlanıp sağlanmadığı konusu ise gizemini koruyor.
Felaketin aslında göz göre göre geldiğinin habercisi yalnızca bunlarla da sınırlı değil. Ağır yaralanan Galip Ömer ALTAN tarafından yakın zamanda yazıldığı iddia edilen bir sosyal medya paylaşımında ise sporcunun havadayken kullanılması zorunlu olan telsiz tertibatını açmadığı ve yerdeki kontrol sorumlularıyla irtibatının kesik olduğu da anlaşıldı. Konuyu manidar kılan konusun ise sorumluluğunda uçtuğu eğitmenin uçuşa hazırlık aşamasında sporcunun telsiz tertibatının aktif olup olmadığına yönelik herhangi bir kontrol ve gözetimi sağlamamış olduğu iddia edildi.
Yakın geçmişte Türk Hava Kurumu bünyesindeki benzer olaylara ilişkin iddiaların artması karşısında gözler Türkiye Hava Sporları Federasyonu’na çevrilmiş durumda. Federasyonun, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) nezdinde ne tür inceleme ve tahkikat süreçlerini başlatacağı merak konusu oldu.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ IMG 20170830 WA0005

Exit mobile version