İngiltere’de sahte uçak parçası skandalı! Şirket yöneticisi tutuklandı. Bazı havayolları uçakları yere indirdi

İngiltere'de sahte uçak parçası skandalı! Şirket yöneticisi tutuklandı. Bazı havayolları uçakları yere indirdi

Birleşik Krallık’taki dolandırıcılıkla mücadele yetkilileri Çarşamba günü, sahte güvenlik belgeleriyle uçak parçaları sattığı iddia edilen bir şirketin yöneticisi Jose Alejandro Zamora Yrala’yı tutukladı.

Ülkenin Sivil Havacılık Kurumu ile birlikte yürütülen soruşturmanın bir parçası olarak Zamora’nın evine şafak baskın düzenledi.

Şüphelinin şirketi AOG Technics’in dünya genelinde sivil uçakların jet motorlarını onarmak için sahte sertifikalarla parça sattığı iddia ediliyor.

Skandal, tedarik zinciri boyunca uçak parçalarının orijinalliğini sağlamaya yönelik prosedürlerin yeterli olup olmadığı konusunda soru işaretleri yarattı. Bazı havayolları, şüpheli belgeleri olan parçaları incelemek ve değiştirmek için uçakları yere indirdi.

Şüpheler, Airbus (OTCPK:EADSY) (OTCPK:EADSF) tarafından üretilen A320 uçaklarına ve Boeing (NYSE:BA) tarafından üretilen 737’lere takılan en çok satan CFM56 jet motoru üzerinde yoğunlaşıyor.

Dolandırıcılık Ofisi Direktörü Nick Ephgrave yaptığı açıklamada, “Bu soruşturma, sonuçları potansiyel olarak çok geniş kapsamlı olan uçak parçalarının tedarikiyle ilgili çok ciddi dolandırıcılık iddialarını ele almaktadır” dedi. ”

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version