İngiltere'de Kar Kabusu

İngiltere’de birkaç gündür devam eden kar yağışı, ülke genelinde yaşamı felç etti. Uçuşların iptal olmasına neden olan olumsuz hava koşulları, otoyollarda kazalara sebebiyet verdi.

İngiltere’de etkisini gösteren kış koşulları, hayatı adeta felç etti. Günlerdir devam eden kar yağışı ülkeyi beyaza boyarken, havalimanlarında uçuşlar iptal edildi, otoyollarda ağır kazalar meydana geldi.
Olumsuz hava koşullarının en yoğun yaşandığı bölge, Londra oldu. Başkent’te termometreler eksi 10 dereceyi gösterirken, yağan kar, zeminde buz kütleleri oluşturdu.

Londra’da da hava koşullarının etkisini en çok gösterdiği yer Stansted Havaalanı oldu. Gece saatlerinde havalimanını kaplayan kar kütlesi ile baş edemeyen havalimanı yönetimi, çok sayıda uçuşu iptal etti.

Gece, uçuşları iptal olan yolcular, havalimanındaki uçuş şirketi ofislerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kriz yönetimi sağlanamadığı için havaalanında kaos ortamı meydana geldi. İlk saatlerde uçuşu iptal edilen yolcuların sayısının 300 olduğu belirtildi. İptal edilen toplam uçuş sayısının ise en az 62 olduğu açıklandı.
Kar küreme ekiplerinin havalimanına gelmesi ile zemindeki kar temizlenerek ulaşım sağlanmaya çalışıldı. Ancak her geçen saat artan yağış daha da hızlanınca tüm çalışmalar yetersiz kaldı.

Pistte kalkış için bekleyen uçaklar önce saatlerce rötar yaptı, ardından içindeki yolcular uçaktan indirilerek uçuşlar iptal edildi. Havalimanı, uçuş trafiğine kapatıldı. Londra’nın göbeğinde yaşanan bu olaylar silsilesi, görenlere Avrupa’nın göbeğinde olduklarını unutturdu.

Exit mobile version