İngiltere’de 54 Milletvekilinden KKTC’ye Doğrudan Uçuş Çağrısı

İngiltere'de 54 Milletvekilinden KKTC'ye Doğrudan Uçuş Çağrısı

İngiltere’de farklı siyasi partilerden 54 milletvekili, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) doğrudan uçak seferlerinin başlatılması için Dışişleri Bakanı David Cameron’a hitaben bir mektup imzaladı. İktidardaki Muhafazakar Parti ve ana muhalefetteki İşçi Partisi’nden milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bu grup, İngiltere’den Kıbrıs adasının en büyük havalimanı olan Ercan Uluslararası Havalimanı’na direkt uçuşların başlaması yönündeki desteklerini ifade etti.

Mektupta, İngiltere’nin, etnik kökeni ne olursa olsun tüm Kıbrıslıların potansiyellerini gerçekleştirmede eşitlik ve keyfi ayrımcılıktan uzak şekilde yaşamalarını sağlama sorumluluğuna vurgu yapıldı. İngiltere’de 300 bin Kıbrıs Türkünün, KKTC’de ise 15 bin İngiliz vatandaşının yaşadığına dikkat çekilen mektupta, İngiliz hükümetinin, KKTC’nin izolasyonuna son verilmesi konusunda Kıbrıs Türk halkına verdiği taahhüdü yerine getirmediği ve bu konuda tedbirlerin yumuşatılması konusunu görüşmeye yanaşmadığı belirtildi.

Milletvekilleri, İngiltere’nin resmi olarak tanımadığı bazı ülkelere uçuş izni verdiğine dikkat çekerek, “İngiltere, Kosova gibi Birleşmiş Milletler (BM) üyesi olmayan ülkelere ve Tayvan gibi resmi olarak tanımadığı ülkelere uçuş izni veriyorsa, KKTC’ye neden vermesin?” ifadesini kullandılar. Yeni Ercan Uluslararası Havalimanı’nın uluslararası havacılık güvenliği standartlarına uyduğu ve her yıl yüz binlerce yolcuyu güvenle ağırladığı da vurgulandı.

Exit mobile version