İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY TÜRKİYE'YE GELİRKEN BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI

Teröristler, bir cep telefonu uygulaması kullanarak başbakan’ın resmi uçağının her hareketini takip edebilir ve açığa çıkarabilir
Yapılan şaşırtıcı güvenlik atlaması, geçen hafta İngiltere Başbakanı Theresa May’in Washington’dan Türkiye’ye geçişi sırasında bir hedef olduğunu gösterdi ve uzmanlar ikaz etti.
“May Force One” olarak adlandırılan uçağın tam yeri, yüksekliği, yönü ve hızı, terör saldırılarına rağmen, Ankara’ya indiğinde çevrimiçi yayınlandı ve hedef haline getirdi.
Terörle Ulusal Mücadele Şubesi eski başkanı Chris Phillips: “Bu terörist olmak için mükemmel bir bilgi. Uçakta izleyiciyi kapatmış olmalılardı. Bu bilginin kamuya açık olması sorumsuzca” dedi.
Geçen yıl Downing Street’de (Londra)yaşayan bakanlar ve Kraliyet ailesi üyeleri tarafından kullanılan RAF Voyager uçağı için 10 milyon £ harcandı.
Bir uçağın *transponder’nin başlıca işlevi uçuş sırasında hava trafik kontrolüyle iletişim kurmaktır. Sivil uçaklar, meraklıların web siteleri tarafından görünmeyen ikinci bir transponder’e sahiptir.Bu da istisnai durumlarda diğerinin güvenli bir şekilde kapatılabileceği anlamına gelir.
Askeri ve diplomatik uçuşlar normal şartlar altında takip sitelerinde görünmüyor ancak geçen hafta Bayan May’ın uluslararası uçuşlarının her ayrıntısı Flightradar24 web sitesinde oturum açan ya da 2.49 sterlinlik mobil uygulamasını satın almış olan herkes görebildi.
Ankara’daki havalimanında, uçağın iniş ve kalkışının her anı etkileşimli bir haritada yayınlandı.
Buckingham Üniversitesi Güvenlik ve İstihbarat Araştırmaları Merkezi başkanı Profesör Anthony Glees; “bu saçmalığın da ötesinde, son derece tehlikeli. Theresa May, Başkan Trump ile tanıştıktan sonra dünyadaki en önemli kişilerden biri. Tehlikeli bir bölgeye uçtu ve uçağı tamamen çevrimiçi olarak görülebiliyor. Uçan bir hedef.  Ne yapıyorlar?” ifadelerini kullandı.
Benzer bir vaka Temmuz 2015’te yaşanmış; Prens William tarafından kullanılan ambulans helikopterle ilgili ayrıntılar Flightradar24 adlı internet sitesinde yayınlanmıştı. Sonrasında bu durumun neden olabileceği tehlikeler haber verilmiş ve söz konusu bilgiler siteden hemen silinmişti.
*Transponder, telekomünikasyonda başka bir cihazla haberleşebilen (transmitter-responder) çeşitli cihazlara verilen ortak isimdir. Transponderler bir sinyali otomatik olarak alıp, yükselttikten sonra sinyalı farklı bir frekansta iletebilir
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ RY
 

 

Exit mobile version