İNGİLİZLER THY UÇAĞINDAKİ YOLCUYU TOKATLADI

Cumartesi günü, Londra Heathrow’dan İstanbul’dan gidecek olan Türk Hava Yolları uçağınd,a kalkış öncesi tokatlanan adamın kafası koltuğa bastırıldı. Klip, Suriyeli mültecilere yardım etmek üzere seyahat eden ve Birmingham’da bir ofis müdürü olan Ahtaz Ali Ali (27) tarafından çekildi. Sığınmacı adama yapılanlar yolcuları rahatsız etti ve sinir bozucu olarak nitelendirildi.
Göçmenlik Bürosu’ndan olduğu tahmin edilen bir adam uçağa gelerek, tokatlamaya başladı. Deporte olduğu tahmin edilen yolcu ağlayarak bağırıyor ve Afganistan’da güvende olamayacağını haykırıyordu. Adam indirildikten sonra, yolcuların çoğu gözyaşları içinde kalırken tatsız bir uçuş başladı. Davranış tamamiyle insan haklarına aykırı olarak tanımlandı.
Nefes alamadığını söyleyen adam aslında hiç kimseyi rahatsız etmiyordu. Onlara uçaktan indirmemelerini ve bir İtalyan vatandaşı olduğunu açıklamaya çalışıyordu. Yüzünü kapattılar ve adam nefessiz kalarak konuşamadı. Ardından yaşlıca olanı mülteciyi tokatlamaya devam etti. Uçuş ekibi kaydın durdurulmasını istedi ama kayıt yapandan “insanları uçakta tokatlayan bir adam var, güvenliğimiz tehdit altında” cevabını aldı.
Heathrow İçişleri Büro sözcüsü, bireysel vakalar hakkında yorum yapmadığını söyledikten sonra, “eğer insanlar yasadışı bir ülkede bulunuyorsa ve gönüllü olarak ayrılmayı reddediyorsa, harekete geçer gerekeni yaparız ” ifadesini kullandı.
 
https://youtu.be/DoThyIs06TU
 

Exit mobile version