Mumbai-Varanasi seferini yapan IndiGo Havayolları’na ait 6E5028 uçuşu, 6 Nisan 2025 Pazar günü, 89 yaşındaki Sushila Devi adlı yaşlı bir yolcunun uçuş sırasında hayatını kaybetmesi sonucu acil iniş yapmak zorunda kaldı. Uçak, Chhatrapati Sambhajinagar’daki (IXU) Chikalthana Havaalanı’na yönlendirildi.
Olay, Uttar Pradesh’in Mirzapur bölgesinden kalkan uçağın, Mumbai-Varanasi seferini yaparken, yolcu Devi’nin sağlık durumunun hızla kötüleşmesi sonucu gerçekleşti. Uçuş ekibi, yolcunun durumu kötüleşince en yakın uygun havaalanına divert etme kararı aldı. Chhatrapati Sambhajinagar’a iniş yaptıktan sonra, sağlık ekipleri Devi’nin yaşamını yitirdiğini doğruladı.
Havaalanı yetkilileri, Devi’nin uçağın Mumbai’den kalkışından kısa bir süre sonra kötüleştiğini ve uçuş ekibinin duruma hızla müdahale ettiğini belirtti. Uçağın acil inişi sonrasında, gerekli prosedürler tamamlanarak, Devi’nin cenazesi, Chhatrapati Sambhajinagar Devlet Tıp Koleji ve Hastanesi’ne nakledildi.
Bu tür tıbbi acil durumlar, uçuş güvenliğini sağlamak adına kritik öneme sahiptir. Benzer bir durum, Patna’dan Delhi’ye giden bir IndiGo uçağında da yaşandı. 6E2163 sefer sayılı uçuşta, bir yolcunun ciddi bir sağlık sorunu nedeniyle Lucknow’a acil iniş yapılmış, ancak yapılan müdahalelere rağmen yolcu hayatını kaybetmişti.