Düşük tarifeli havayolu IndiGo, filosunu genişletmek amacıyla 100 adede kadar bölgesel uçak siparişi vermek üzere ATR, Embraer ve Airbus ile görüşmelere başladı. Hindistan'da yayımlanan Economic Times gazetesine göre, bu görüşmelerde ATR'nin ön planda olduğu belirtiliyor. Ağ Genişletme Planları IndiGo, yakın zamanda verdiği 30 adet Airbus A350-900 siparişinin ardından, bölgesel uçak siparişi vererek ağını daha da genişletmeyi planlıyor. Havayolu, ölçek ekonomisinden faydalanmak için mevcut uçak tipini korumayı hedefliyor. Bu bağlamda ATR 72-600'ler, A220 ve Embraer E175 modelleri potansiyel adaylar arasında yer alıyor. Mevcut Filo ve Yeni Siparişler Şu anda filosunda 45 adet ATR 72-600 uçağı bulunan IndiGo, bu yıl içinde beş uçak daha teslim almayı bekliyor. ATR, Hindistan'daki seyahat talebinin artmasıyla bu ülkenin önümüzdeki beş ila on yıl içinde en büyük pazarı haline geleceğini öngörüyor. Bölgesel Bağlantı Programı Hindistan hükümetinin UDAN (Ude Desh ka Aam Nagrik) bölgesel bağlantı programı, iç hat uçuşlarına olan talebin artmasına önemli bir katkı sağlıyor. ATR'nin Asya-Pasifik ticari başkanı Jean-Pierre Clercin, “İnsanlar daha fazla kolaylık ve daha hızlı ulaşım yöntemleri arıyor” diyerek, diğer ulaşım modlarının bu artan talebe ayak uyduramadığını belirtti. IndiGo'nun Filosu IndiGo'nun mevcut filosunda Airbus A320 ve A321 uçaklarının yanı sıra, Türk Hava Yolları'ndan kısa süreli kiralanan iki Boeing 777 bulunuyor. Bu çeşitli filo, havayolunun hem ulusal hem de uluslararası uçuşlardaki esnekliğini artırıyor. Yeni İş İmkanları Bu genişleme planları kapsamında, IndiGo'nun 100 adede kadar yeni bölgesel uçak siparişi vermesi, Hindistan'da önemli ölçüde yeni iş imkanı yaratacak. Havayolu, bölgesel uçuş ağına daha fazla uçuş ekleyerek yolculara daha fazla seyahat seçeneği sunmayı amaçlıyor.

IndiGo, 100 Adede Kadar Bölgesel Uçak Siparişi İçin Üç Önde Gelen Üretici ile Görüşüyor

Düşük tarifeli havayolu IndiGo, filosunu genişletmek amacıyla 100 adede kadar bölgesel uçak siparişi vermek üzere ATR, Embraer ve Airbus ile görüşmelere başladı. Hindistan’da yayımlanan Economic Times gazetesine göre, bu görüşmelerde ATR’nin ön planda olduğu belirtiliyor.

Ağ Genişletme Planları IndiGo, yakın zamanda verdiği 30 adet Airbus A350-900 siparişinin ardından, bölgesel uçak siparişi vererek ağını daha da genişletmeyi planlıyor. Havayolu, ölçek ekonomisinden faydalanmak için mevcut uçak tipini korumayı hedefliyor. Bu bağlamda ATR 72-600’ler, A220 ve Embraer E175 modelleri potansiyel adaylar arasında yer alıyor.

Mevcut Filo ve Yeni Siparişler Şu anda filosunda 45 adet ATR 72-600 uçağı bulunan IndiGo, bu yıl içinde beş uçak daha teslim almayı bekliyor. ATR, Hindistan’daki seyahat talebinin artmasıyla bu ülkenin önümüzdeki beş ila on yıl içinde en büyük pazarı haline geleceğini öngörüyor.

Bölgesel Bağlantı Programı Hindistan hükümetinin UDAN (Ude Desh ka Aam Nagrik) bölgesel bağlantı programı, iç hat uçuşlarına olan talebin artmasına önemli bir katkı sağlıyor. ATR’nin Asya-Pasifik ticari başkanı Jean-Pierre Clercin, “İnsanlar daha fazla kolaylık ve daha hızlı ulaşım yöntemleri arıyor” diyerek, diğer ulaşım modlarının bu artan talebe ayak uyduramadığını belirtti.

IndiGo’nun Filosu IndiGo’nun mevcut filosunda Airbus A320 ve A321 uçaklarının yanı sıra, Türk Hava Yolları’ndan kısa süreli kiralanan iki Boeing 777 bulunuyor. Bu çeşitli filo, havayolunun hem ulusal hem de uluslararası uçuşlardaki esnekliğini artırıyor.

Yeni İş İmkanları Bu genişleme planları kapsamında, IndiGo’nun 100 adede kadar yeni bölgesel uçak siparişi vermesi, Hindistan’da önemli ölçüde yeni iş imkanı yaratacak. Havayolu, bölgesel uçuş ağına daha fazla uçuş ekleyerek yolculara daha fazla seyahat seçeneği sunmayı amaçlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir