İLKER BEYİN TALPA ZİYARETİ

Değerli okurlar, THY’nin Havasen üzerindeki operasyonu şimdilik durmuş görünüyor. Sebebi 24 Haziran’da yapılacak Erken Seçim olabilir mi? Eee ne de olsa bir oy seçimin kaderini değiştirecek bir güce sahip Öyle ya, % 50 nin üzerine 1 oy bile fazla alan kazanacak seçimi. Şimdi sen, havacılık gibi etki alanı son derece geniş bir sektörde pilot, kabin demeden tasfiyeye başlarsan kafadan 80-100 bin kişiyi karşına alırsın. Bu insanlar ağaç kovuğundan çıkmadı ki… Hepsinin anası-babası, amcası-dayısı, yeğeni var. Sizin ailenizin bir ferdi ekonomik sıkıntının giderek arttığı bir dönemde işten atılırsa buna tepki göstermez misiniz? Dolayısı ile, en az 24 Nisan’a kadar THY sessiz kalınacak gibi görünüyor. Sonrasını ise seçim sonuçları belirleyecek.
BU SORULARI SORABİLDİNİZ Mİ ACEP?
Bu arada İlker beyin Havasen’i yok sayma anlayışı devam ediyor. Her türlü girişime rağmen “adet yerini bulsun” diye masaya oturmamakta ısrar ediyor. Yani eski deyimle “ademe mahkum ediyor”. Kaale almıyor. İyi de,  4.000 kişiyi nasıl dikkate almayacaksın. Senin “yok saydığın” bu insanlar milyon dolarlık uçaklarda her gün binlerce insan taşıyor. Yalnız geçen hafta ilginç bir gelişme oldu. Göreve başladığı tarihten bu yana TALPA ile de görüşmeyen İlker Bey, Antalya’daki Eurasia fuarında TALPA standını ziyaret etmiş. TALPA da üyelerini sendikal özgürlüklerini kullandığı için işten atan İlker beyle çay içip sohbet etmiş. Konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadığı için ne konuştuklarını bilmiyoruz. Fotoğraftakilerin beden diline bakıldığında, İlker beyin gayet dominant bir şekilde elleri kolları ile bir şeyler anlattığı, karşısındaki TALPA başkanı ve Başkan yardımcılarının ise ellerini bacaklarının arasına sıkıştırıp gayet gergin bir şekilde İlker beyi dinledikleri görülüyor. Çok merak ediyorum, acaba TALPA’cılar İlker beye “Niçin Havasen’e karşı bu kadar agresifsiniz?” diye sormuşlar mıdır? Ya da “Bizim üyelerimizi ve uçakta beraber görev yaptığımız kabin memuru arkadaşlarımızı niçin işten attınız” demişler midir acaba? Veya “Lütfen çalışanlara müdahale etmeyin, istedikleri sendikaya üye olsunlar ” diye talepte bulunmuşlar mıdır?  Bilmem, bilemem… sadece İlker beye şunu hatırlatayım, yüksek müsaadeleri ile…Madem pilotlarla “konuşma” noktasına geldiniz, bari asıl  muhatabınız olan Havasen ile konuşsaydınız.
YEMEK İPTAL, PİKNİK TAM GAZ
Bu arada, bizim de “yetmez ama evet” dediğimiz Talpa’nın 26 Nisan kutlamalarını iptal etme kararının da perde arkasını öğrendik. Meğer TALPA’cılar sadece balo yemeğini iptal etmişler, 23 Nisan etkinliği aynen uygulandı çünkü. eee birader 23 Nisan etkinliği de 26 Nisan kutlamalarının bir parçası değil miydi? Bari bi iş yaptınız tam yapın. Ne duruma düştünüz şimdi? Eve gelen arkadaşının, “hadi evladım evine git artık, annen-baban merak eder seni. “diye nazikçe kovalayan annesini protesto etmek için kendisini odasına kapatan, yemek masasına oturmayan çocuktan ne farkınız kaldı? Ben de merak edip gittim Hezarfen’e… Gerçekten o gün çocuklar gibi şendi Talpa yönetimi… Mikrofonu kapan Talpa yöneticisi sahneye fırlamıştı. Hani elinde bu kadar mikrofonu olan TALPA’cılardan biri çıkar da, şu işten atılmalarla ilgili iki kelam eder diye bekledim. Ne gezeeer… Sivil Toplum Kuruluşunuz bu kafada olursa sırtınız yere gelmez pilotlar… Rahat olun…
THY’NİN 66’LIK MÜDÜRÜ
Geçtiğimiz günlerde, Havasen üyelerini ve Genel Başkanını işten atan THY yönetiminin tavrını eleştirmiştik. Atılanlara bakıyorum da içlerinde daha 3-4 yıllık kabin memurları var. Taş çatlasa yaşları 30’un altında.  Bu gençlerin durumunu öğrenince yaklaşık 3.5 yıl önce airlinehaber’de yazdığım yazıyı hatırladım. (Bakınız: THY’DE YÖNETMELİĞİN BİLE İŞLEMEDİĞİ MÜDÜR…) Yazıda 51 yaşında THY’ye giren Moskova Müdürü Mefail Deribaş’ı anlatmıştım. Biliyorsunuz, THY’de yer personelinin çalışma sınırı 60 yaş. O yazı yayınlandığında yaş sınırını 2 yıl geçen Deribaş’ı THY yönetimine “belki gözden kaçmıştır.” diye hatırlatmıştım! Ne gam… Mefail bey maşallah yerli yerinde duruyor. Bu Nisan ayında da 65 yaşını bitirdi. 66’dan gün aldı. Hani arkadaş pilot deseniz o da tutmuyor. Biliyorsunuz pilotlarda yaş haddi 65. Pilotları da solladı gidiyor. Daha şimdiden işi 66’ya bağlamış görünüyor Mefail bey. Gördünüz mü bayrak taşıyıcımızın halini? Sicili tertemiz, ödüllü kabin memurlarını 20’li yaşlarda kapıya koyacaksın, 66 yaşındaki Deribaş’a dokunmayacaksın. Ne diyeyim, Moskova’da 12. yılını tamamlayan Mefail bey, Happy Birthday kardeşim… Az kaldı, biraz daha idare edersen Rusya SGK’sından emekli de olursun artık… Bu arada, koyduğu kuralı bile uygulamayan THY yönetimine de tebriklerimi sunuyorum.

Exit mobile version