İlk F-16 Blok 70’in tanıtım töreni yapıldı

F-16 Blok 70

Lockheed Martin’in Greenville, Güney Carolina’daki merkezinde, Bahreyn Kraliyet Hava Kuvvetleri için üretilecek olan dünyanın ilk F-16 Blok 70’inin açılış töreni bugün gerçekleştirildi.

Körfez İşbirliği Konseyi’nde 1990’ların başında ilk F-16 operatörü olan Bahreyn, şimdi de ilk F-16 Blok 70’i teslim alıyor.

F-16 programını da kapsayan Entegre Avcı Grubu Başkan Yardımcısı OJ Sanchez,

“Bugün tören, F-16’nın güçlü ve kanıtlanmış mirasının yeni neslini temsil ediyor. Lockheed Martin’in bu programı ilerletme ve bu çok ihtiyaç duyulan uçağı ve gelişmiş 21. Yüzyıl Güvenlik yeteneklerini savaşçılara ulaştırma konusundaki kararlılığını gösteriyor” dedi. “Blok 70 iterasyonu ile Bahreyn Kraliyet Hava Kuvvetleri ve dünyanın dört bir yanındaki diğer ortak ve müttefikler için 4. nesli yeni nesle dönüştürüyoruz.”

Bahreyn için 16 jetten ilki olan bu F-16 Blok 70, ilk uçuşunu 24 Ocak 2023’te gerçekleştirdi. 2024 yılında Bahreyn’e teslim edilmeden önce Edwards Hava Kuvvetleri Üssünde ek uçuş testlerine başlayacak.

Altı ülke Blok 70/72 uçaklarını seçti. Greenville’de inşa edilecek 127 uçaktan oluşan mevcut resmi portföye ek olarak Ürdün 12 uçak için Teklif ve Kabul Mektubu (LOA) imzaladı. Bulgaristan da filosuna ek olarak sekiz adet Blok 70/72 uçağı için LOA imzaladı. Sonuçlandığında, sipariş defteri toplam 147 adet olacak…

F-16 Programları Başkan Yardımcısı ve Greenville tesis lideri Danya Trent, “Bugün kutlanan F-16, Greenville’deki yetenekli ve kendini işine adamış işgücümüz tarafından üretildi” dedi. “Greenville’i F-16’nın küresel evi olarak adlandırmaktan gurur duyuyoruz ve dünyanın dört bir yanındaki görevlere hizmet eden jetler üretmeye devam etmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

©AirlineHaber.com

Exit mobile version