İLK DEFA DRONE GÖREN GANALI ABDULLAH İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Köyünde yapılan TV çekimleri sırasında ilk kez drone ile karşılaştığında sorduğu “Bunun biraz daha büyüğünü yapıp beni Hicaz’a götürebilir misin?” sorusuyla sosyal medyada tanınmasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleriyle hacı olma hayaline kavuşacak Ganalı Abdullah, bu sabah Türkiye’ye geldi.
Köyünde yapılan TV çekimleri sırasında ilk kez drone ile karşılaştığında sorduğu  “Bunun biraz daha büyüğünü yapıp beni Hicaz’a götürebilir misin?” sorusuyla  sosyal medyada tanınmasının ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun  girişimleriyle hacı olma hayaline kavuşacak Ganalı Abdullah, Türkiye’ye ulaştı –  Ganalı Abdullah: – “Böyle bir güzelliği yaşattığı için Allah’a çokça  şükrediyorum. Bunda emeği geçen herkese sürekli dua ediyorum. Haccın ardından  Gana’ya döndüğümde bu fırsata sahip olduğu için huzurla uyuyabileceğim” – Gana  Dostuk ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Gökdemir: – “Abdullah amca bugün  burada. Bu durumdan dolayı çok mesuduz. İnşallah 2017 haccında Hicaz’da olacak.  Türkiye’deki insanlara çok dua ediyor”
Gana’nın başkenti Akra’dan THY’ye ait tarifeli uçakla Atatürk  Havalimanı’na ulaşan Al Hassan Abdullah’a, özel bir şirketin yöneticisi Muhammed  Fawzi Aminu Amadu eşlik etti.
Abdullah’ı, terminalde Gana Dostuk ve Yardımlaşma Derneği Başkan  Yardımcısı Avukat Cihad Gökdemir ile Türkiye’de ağırlayacak, ismini açıklanmasını  istemeyen bir polis memuru karşıladı.
Ganalı Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul’da  olmaktan çok mutlu olduğunu, Allah’ın gücü ve izniyle bu güzellikleri yaşadığını  anlattı.
Hayata gelişinden itibaren böyle bir şansın geleceği günü beklediğini  ifade eden Abdullah, “Böyle bir güzelliği yaşattığı için Allah’a çokça  şükrediyorum. Bunda emeği geçen herkese sürekli dua ediyorum. Haccın ardından  Gana’ya döndüğümde bu fırsata sahip olduğu için huzurla uyuyabileceğim.” dedi.
TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR
Türk devletinin kendisi için yaptıklarının çok kıymetli olduğunu  kaydeden Abdullah, Türkiye’ye Türkçe teşekkür ederek, “Burada yaşadıklarımın  Müslümanlar arasında kardeşliği ve dostluğu geliştireceği için çok mutluyum.”  ifadelerini kullandı.
Avukat Gökdemir ise Ganalı Abdullah’ın hikayesinin Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl bu ülkeye ziyaretinden birkaç gün önce başladığını  aktardı.
Erdoğan’ın ziyaretinden önce bir köyde televizyon programı için drone  ile çekim yapıldığını dile getiren Gökdemir, “Çekim yaparken Abdullah amca drone  aracını görüyor, eline alıyor ve bunun ne olduğunu soruyor. Uçan bir cisim  olduğunu öğrenince, ‘Bunun daha büyüğünü yapsanız da beni Hicaz’a götürseniz.’  diyor. Bunun üzerine TRT World’da çalışan bir arkadaşımız bunu Twitter’a attı.  Ardından Türkiye’den birçok kurum, bilinen iş adamları, devlet kurumları arayıp  Abdullah amcayı hacca götürmek istediklerini beyan etti.” diye konuştu.
Gökdemir, Ganalı Abdullah’a ulaşmak için yoğun girişimlerde  bulundukları sırada Erzurum’da çalışan bir polis memurunun resmi kanallar  aracılığıyla ona ulaştığını kaydetti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da özel kalemi aracılığıyla  Abdullah ile görüşmek istediğini kendilerine ilettiğine dikkati çeken Gökdemir,  sözlerini şöyle tamamladı.
“Biz Gana’daki büyükelçilikten Erzurum’daki emniyet mensubu arkadaşla  ilgili haberdar olduk. Kendisiyle hemen irtibata geçtik. Abdullah amca bugün  burada. Bu durumdan dolayı çok mesuduz. İnşallah 2017 haccında Hicaz’da olacak.  Türkiye’deki insanlara çok dua ediyor. Türkiye kamuoyu internet üzerinden büyük  bir kampanya başlattı. Büyük bir ilgi gösterdi. Biz hepsine çok teşekkür  ediyoruz.”

Exit mobile version