'İkinci pist' Ege'yi havalandırır

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir’deki Adnan Menderes Havalimanı’na ikinci pist yapılmasının bölge ekonomisini kanatlandıracagını söyledi. Susam, ikinci pistin tarım ürünleri kargosunda bölgeyi bir üs haline çevireceğini de ifade etti.
Bir grup ekonomi gazetecisiyle İstanbul’da bir araya gelen EGEV Başkanı Susam, Ege bölgesi olarak yaptıkları çalışmaları anlatırken, İzmir, Afyon, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir ve Uşak illerinde bir takım çalışmaların altına imza attıklarını hatırlattı.
Havacılık atağı
İzmir’in İstanbul ile karşılaştırıldığında aslında geride olmadığını ama beklenen kadar ilerlememiş olabileceğini anlatan Susam, iki yıldır düzenledikleri “Ege Ekonomik Forumu”  nda kullandıkları sloganı anımsatarak, “Ege’nin vizyonu, Türkiye’nin vizyonu” dedi. Susam, stratejilerinin de bu çerçevede ilerlediğini söyledi.
İzmir’de ve bölgede havacılık sektörünün öne çıktığını vurgulayan Susam, “Nisan ayında İzmir’de bir havacılık ve uzay sanayi etkinliği olacak. Havacılık sektörü İzmir’de giderek daha önem kazanacak” dedi.
Bölgenin tarım potansiyeline işaret eden Susam, şunları kaydetti: “Adnan Menderes Havalimanı’na ikinci pist yapılsa, tarım ürünleri kargosunda merkeze dönüşme şansı var. İzmir’i lojistikte hava taşımacılığı ile desteklemek gerekiyor.”
Enerjik strateji
İzmir ve turizm konusuna da değinen EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, “Bölgemiz deniz, kum, güneşin yanısıra kültür turizmi için önemli varlıklara sahip, Ayrıca termalde iddialı bölgeyiz. Yunanistan ile ortak destinasyon programı geliştirebiliriz” dedi.
Susam ayrıca, Türkiye’nin stratejik yatırım alanlarından enerji alanında yenilenebilir enerjinin de önemini vurgulayarak, “Bölgemiz rüzgar, güneş, jeotermal gibi yenilenebilir enerji potansiyeli açısından da ön sıralarda. İzmir’de rüzgar santralları için kanat üretimi yapılıyor” şeklinde konuştu.

Exit mobile version