İki Küçük Uçak Havada Çarpıştı: Bir Pilot Hayatını Kaybetti

İki Küçük Uçak Havada Çarpıştı: Bir Pilot Hayatını Kaybetti

Los Angeles İlçe İtfaiye Departmanı, Kaliforniya’nın Lancaster kentinde Pazar günü öğleden sonra havada çarpışan iki küçük uçakla ilgili soruşturma başlattı. İtfaiye yetkilileri, saat 12:53’te gelen ihbarla olay yerine intikal etti. Çarpışma sonucunda bir pilotun hayatını kaybettiği, diğer pilotun ise yaralanmadığı bildirildi.

Federal Havacılık İdaresi (FAA), olaya karışan uçakların Nanchang CJ-6 ve Yakovlev Yak-52 model tek motorlu uçaklar olduğunu açıkladı. Olay sırasında her iki uçakta yalnızca pilotların bulunduğu doğrulandı.

Görgü tanıkları, çarpışmanın ardından hayatta kalan pilotun şok içerisinde dolaştığını ifade etti. Kaza nispeten uzak bir bölgede meydana geldiği için büyük bir trajedi önlendi. Yetkililer, çarpışmanın yoğun nüfuslu bir bölgede gerçekleşmesi durumunda çok daha büyük bir felaket yaşanabileceğini belirtti.

Los Angeles İlçe Şerif Departmanı, İtfaiye Departmanı ve Kaliforniya Karayolu Devriyesi, kazayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) da kazanın nedenine dair inceleme başlattı. Hayatını kaybeden pilotun kimliği henüz açıklanmadı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir