IDEF 2019 14’ÜNCÜ ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİİ FUARI YARIN KAPILARINI AÇIYOR

Yüce Türk Milletinin bağışları ile kurulan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV); 1993 yılından bugüne kadar, iki yılda bir icra edilen IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı yarın kapılarını açıyor.
TSKGV tarafından 1993 yılından itibaren 13 IDEF Fuarı başarı ile icra edildi. Ulusal savunma sanayiinin dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenmeye başlayan IDEF, kısa sürede savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında önemli bir uluslararası tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu olmuş, katılımcı firma sayısı itibarıyla dünyanın ilk beş savunma sanayii fuarından biri haline gelmiştir.
Dünyadaki ileri teknoloji ürünlerin sergilenmesi, yerli ve yabancı katılımcılar arasında iş birliği imkânlarının geliştirilmesi açısından önemli bir fırsat olan IDEF 2019 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı;
“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde”,
“Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde”,
“Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, İstanbul Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SaSaD) desteğiyle”,
“TSKGV Genel Müdürlüğü yönetim ve sorumluluğunda”,
“TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. organizatörlüğünde”,
30 Nisan-03 Mayıs 2019 tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
IDEF 2019 Fuarında:

  • Savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii alanlarında doğrudan ya da dolaylı olarak faaliyet gösteren yerli ve yabancı yaklaşık 900 firmanın yer alması beklenmektedir.
  • Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı üst düzey makamlarınca, dost ve müttefik 144 ülkenin Savunma Bakanları ile tedarikten sorumlu üst düzey sivil ve askerî makamlarına 400’den fazla resmi heyet daveti yapılmıştır. Fuara katılacak heyetlerin katılımcı firmalar ile görüşmeleri ve stant ziyaretleri planlanacaktır.
  • Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı tedarik makamları tarafından toplam 30 görüşme ofisi açılarak, katılımcı firmalar ve heyetler ile görüşmeler yapılacaktır.
  • Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına bağlı birimlerce açılacak stantlarda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Genel Kolluk Kuvvetleri envanterindeki silah ve malzemeler sergilenecektir.
  • Büyükçekmece Koyu’nda Fuara iştirak edecek Türk Dz.K.K.lığı ve S.G.K.lığına ait deniz unsurları ziyarete açılacaktır.
  • Fuarın 2’nci günü Millî Savunma Bakanlığı Tanıtım Günü, 3’üncü günü İçişleri Bakanlığı Tanıtım Günü etkinlikleri düzenlenecektir.
  • Fuarın 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü günü Fuar alanı içinde tesis edilecek Tedarikçiler Bölgesi’nde, büyük katılımcı firmaların Tedarik/Satın Alma/ARGE bölümlerinin yetkilileri ile küçük üreticiler bir araya getirilerek aralarındaki iş imkânlarının geliştirilmesi sağlanacaktır.
  • Fuarın 4’üncü günü katılımcı firmaların İnsan Kaynakları/Eğitim Akademileri personeli ile üniversite öğrencilerinin, mezunların ve hâlihazırda savunma sanayii sektöründe çalışmakta olan veya emekli olmuş yetişmiş insan gücünün temas kurmasını sağlamak maksadıyla Kariyer Günü etkinlikleri düzenlenecektir.
  • Fuarın 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü günü “Türkiye’de Yerlileşme ve Millileşme Faaliyetleri ile İhracatın Artırılmasına Yönelik Faaliyetler” ve “Geleceğin Teknolojilerinin Muharebe Sahasında Kullanım Alanları” temalı seminer veya paneller düzenlenecektir.

IDEF 2019 Fuarı, 30 Nisan 2019 Salı günü yalnız protokol, davetli ve katılımcı firmalara açık olacak. Fuara 01-03 Mayıs 2019 tarihlerinde ziyaretçi kabul edilecek. Ziyaretçi olabilmek için www.idef.com.tr internet adresinden online başvuru yapılması gerekmektedir.

Exit mobile version