ICAO denetim ekibi Pakistan’da. Avrupa ve İngiltere uçuşları yeniden başlatmak istiyor

ICAO denetim ekibi Pakistan'da. Avrupa ve İngiltere uçuşları yeniden başlatmak istiyor

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nden (ICAO) bir heyet, Sivil Havacılık Otoritesi’ni (CAA) denetlemek üzere Pazartesi günü (bugün) Pakistan’a gelecek.

5-10 Kasım tarihleri arasında beş güne yayılacak olan denetim, havacılık düzenleyici kurumunun uçuş güvenliği ve bakım standartlarına odaklanacak.

Pakistan, Temmuz 2021’den bu yana yıllar süren yasağın ardından Avrupa ve Birleşik Krallık’a (İngiltere) uçuşları yeniden başlatmak için ICAO’nun onayını istiyor.

Kısıtlamalar 20 Mayıs 2022’de meydana gelen Karaçi uçak kazası ve dönemin Havacılık Bakanı Ghulam Sarwar’ın Pakistanlı pilotların yaklaşık yüzde 40’ının sahte lisansa sahip olduğu yönündeki açıklamasının ardından getirilmişti.

Manjeet Singh başkanlığındaki ICAO heyeti lisans standartları, uçuş güvenliği tedbirleri ve hava trafik kontrol protokolleri de dâhil olmak üzere havacılığın çeşitli kritik yönlerini ele alacak.

ICAO ekibi ziyaretleri sırasında Lahor ve Karaçi havalimanlarının yanı sıra Karaçi’deki CAA Genel Merkezi de dahil olmak üzere birçok önemli havacılık tesisini denetleyecek.

Ayrıca ICAO ekibi, Avrupa hava sahasında faaliyet gösteren uçuşların emniyet ve güvenliğinin sağlanmasında önemli bir rol oynayacak olan Pakistan havacılığını yöneten düzenleyici hazırlık ve prosedürleri de denetleyecek.

Exit mobile version