IBERIA, IATA’nın Güney Amerika sağlık pasaportunu kulanan ilk havayolu oldu

ıberıa-ıata-airlines

İspanyol havayolu Iberia, Avrupa ve Latin Amerika uçuşları arasında Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Travel Pass kullanan ilk havayolu olacak. Ayrıca Iberia, Panama’daki Copa Airlines’dan sonra Latin Amerika’da dijital sağlık pasaportunun kullanılacağını duyuran ikinci operatör.

Bugün Iberia, Travel Pass’in geliştirilmesi konusunda IATA ile yaptığı çalışmaları duyuran bir bildiri yayınladı. İspanyol havayolu, dijital sağlık pasaportunu Madrid ile Uruguay-Montevideo arasındaki   10 Nisan 2021 uçuşunda kullanacak.

Iberia, 10 Nisan Cumartesi günü IB-6011 sefer sayılı uçuş ile Madrid’den Montevideo’ya uçacak yolcular, bu uygulamayı ilk deneyenler olacak. Iberia, IATA Travel Pass’ı almaları için yolculara e-posta mesajı gönderdi. Iberia’nın yolcuları, havayollarının web sitesindeki talimatları takip etmek zorunda kalacak.

Yolcuların öncelikle bir form doldurmaları gerekiyor, ardından bir hesap oluşturmak ve pasaportlarına erişmek için IATA’dan kişiselleştirilmiş bir davet bekleyecekler.

Üçüncü adım, listesi verilen test merkezlerinden herhangi birinde COVID-19 testi için randevu almak. Ardından, IATA’nın doğrulayacağı ve Uruguay’ın belge gereksinimlerini karşıladığından emin olacağı sonuçları bekleyecekler. Son olarak yolcu havalimanında, IATA’nın “Ok to Travel” mesajını gösterecekler.

Şimdiye kadar dünya çapında 24 havayolu IATA Travel Pass’ı denemeye aldı. Singapur gibi bazı ülkeler Mayıs ayından itibaren IATA’nın sağlık pasaportunun kullanımını onayladı.

Bu arada, birçok ülke ve havayolu da başka seçeneklere bakıyor. Örneğin, Biden yönetimi ABD’de aşı pasaportu için kılavuz geliştiriyor, Avrupa Birliği de öyle. British Airways gibi havayolları VeriFLY Uygulamasını kullanıyor.

Latin Amerika sağlık pasaportuna sahip değil. IATA’nın Travel Pass’ını kullanmak için Latin Amerika taşıyıcı Copa Airlines imzaladı .

Copa Airlines, sağlık pasaportunu Şubat ayında denemek için IATA ile ortaklık yapacağını duyurmuştu. Copa Airlines, yaptığı açıklamada, şirketin IATA ile deneme aşamasını mümkün olan en kısa sürede tamamlamak için çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Exit mobile version