IATA'nın Liderlik Tüzüğüne 73 Havayolu CEO'su İmza Attı

IATA’nın Liderlik Tüzüğüne 73 Havayolu CEO’su İmza Attı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), IATA Emniyet Liderliği Tüzüğü’nü taahhüt eden havayolu CEO’larının sayısının 73’e ulaştığını duyurdu.

Havacılığın hâlihazırda güçlü olan emniyet kültürünü pekiştirerek 2023 yılında IATA üyesi havayolları veya IATA Operasyonel Emniyet Denetim Sicilindeki havayolları arasında ölüm vakası yaşanmaması gibi şimdiye kadarki en iyi sonuçların elde edilmesine katkıda bulunmuştur.

IATA Genel Müdürü Willie Walsh, güçlü liderlik ve güçlü emniyet kültürü arasındaki ilişkiyi vurgulayarak, “Emniyet performansında sürekli iyileştirmeler sağlamak için her ikisine de ihtiyaç vardır. IATA Emniyet Liderliği Tüzüğüne imza atan 73 havayolu CEO’su hem kendi havayolları hem de sektör için bir örnek teşkil etmişlerdir” dedi.

IATA Emniyet Liderliği Tüzüğü’nün Amaçları

IATA Emniyet Liderliği Tüzüğü, IATA üyeleri ve daha geniş havacılık camiası ile istişare edilerek geliştirilmiştir. Tüzüğün amacı, sektör yöneticilerini, sekiz liderlik ilkesi etrafında kendi organizasyonlarında olumlu bir emniyet kültürü geliştirmeleri konusunda desteklemektir.

Bu ilkelere örnek olarak şunlar sayılabilir:

  • Hem sözlerle hem de eylemlerle emniyeti güçlendirmek.
  • Çalışanlar, liderlik ekibi ve yönetim kurulu arasında emniyet bilincini teşvik etmek.
  • Emniyetin iş stratejilerine, süreçlerine ve performans ölçütlerine entegre edilmesine rehberlik etmek.
  • Güvenliği proaktif olarak yönetmek ve kurumsal güvenlik hedeflerine kolektif olarak ulaşmak için dahili kapasite oluşturmak.
  • Tüm çalışanların emniyet konusunda kendilerini sorumlu hissettikleri ve emniyetle ilgili bilgileri rapor etmelerinin beklendiği ve teşvik edildiği bir güven ortamı yaratmak.
  • Kabul edilebilir ve kabul edilemez davranışlara ilişkin net beklentilerin iletildiği ve anlaşıldığı bir çalışma ortamının oluşturulması.
  • Tüm çalışanların güvenlik konusunda sorumluluk hissettiği bir ortam yaratmak.
  • Kurumsal Emniyet Kültürünün düzenli olarak değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir