IATA'dan Fransa'ya Uyarı: Hava Taşımacılığı Vergi Artışları Felakete Yol Açabilir

IATA’dan Fransa’ya Uyarı: Hava Taşımacılığı Vergi Artışları Felakete Yol Açabilir

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Fransız hükümetine hava taşımacılığına uygulanan olası vergi artışlarının ülke ekonomisi için ciddi tehditler barındırdığı konusunda uyarıda bulundu. IATA Genel Müdürü Willie Walsh, Fransa’nın bütçe açığını kapatmayı hedefleyen yeni vergi paketinin hava yolcularına yüklenecek vergi artışlarını içerdiğini belirtti.

Walsh, daha yüksek havacılık vergileri uygulayan ülkelerin pandemi sonrası en yavaş toparlananlar olduğunu vurguladı. Fransa’nın hava yolcu vergilerindeki artışların, sektördeki toparlanmayı yavaşlatacağı ve havacılığın sağladığı ekonomik faydaları zedeleyeceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Walsh, “Bu vergi teklifleri uygulanırsa Fransa için bir felaket olur. Kendinizi refaha kavuşturmak için vergilendiremezsiniz. Havacılık, istihdam ve refahın itici gücüdür. Hükümetin bu vergiler için bir etki değerlendirmesi yapması elzemdir. Fransa’nın pandemiden önce olduğundan daha az yolcusu olduğunun ve daha az destinasyona hizmet verdiğinin farkında mı?” diye sordu.

IATA’nın önerisi, Fransa’nın bütçe açığını kapatmanın tek yolunun ekonomiyi büyütmek ve vergi tabanını genişletmek olduğuna dikkat çekti. Walsh, “İsveçliler, havacılık vergilerini kaldırarak yavaş büyümelerine yanıt verdi. Fransa onların örneğinden ders çıkarmalı,” dedi.

Hava taşımacılığı sektörü, Fransa’nın ekonomik büyümesine önemli katkılarda bulunurken, bu tür vergi artışlarının sektörü olumsuz etkileyeceği ve uzun vadede daha fazla zarara yol açabileceği belirtiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir