Husiler:

Husiler: “ABD Uçak Gemisi Eisenhower’ı Füze ile Vurduk” Pentagon Yalanladı

ABD’nin uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower’ın, Husilerin Kızıldeniz’de balistik ve seyir füzeleriyle vurduğu iddiaları yalanlandı. Ancak geminin ABD’ye dönme zamanlaması soru işaretleri yarattı.

Husilerden İddia: Eisenhower’ı Vurduk

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Filistin halkına destek olmak ve ABD ile İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırılarına karşılık vermek amacıyla Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde iki “askeri operasyon” düzenlediklerini duyurdu. Seri, Kızıldeniz’de ABD uçak gemisi Eisenhower’ı balistik ve seyir füzeleriyle hedef aldıklarını iddia etti. Ayrıca Gazze’deki savaş sona erene ve abluka bitene kadar askeri operasyonların devam edeceğini belirtti.

ABD: İddialar Gerçeği Yansıtmıyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Patrick Ryder, USS Dwight D. Eisenhower’ın ABD Merkez Komutanlığı’nın (CENTCOM) görev bölgesinden ayrıldığını ve Kızıldeniz ile Aden Körfezi’nden geçiş yapan gemileri Husilerin saldırılarından koruduğunu ifade etti. Ryder, geminin vurulduğu iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Reuters’a konuşan ismi açıklanmayan bir ABD’li yetkili de uçak gemisinin vurulduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Geminin Ayrılması Zamanlaması ile Dikkat Çekiyor

Eisenhower’ın ABD’ye dönmesi, iddiaların hemen ardından gerçekleştiği için soru işaretlerine neden oldu. Ancak yetkililer, dönüşün planlanan bir hareket olduğunu ve iddialarla ilgisi olmadığını belirtti.

ABD’nin Kızıldeniz’deki askeri varlığı ve bu bölgedeki gerilim, Eisenhower’ın ayrılmasının ardından da dikkatle izlenmeye devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir