HÜRKUŞ-C, Yerli Mühimmatı Başarıyla Test Etti: Yeni Nesil Hafif Taarruz ve Silahlı Keşif Uçağı Kabiliyetini Artırıyor

HÜRKUŞ-C, Yerli Mühimmatı Başarıyla Test Etti: Yeni Nesil Hafif Taarruz ve Silahlı Keşif Uçağı Kabiliyetini Artırıyor

TUSAŞ tarafından tasarlanan ve ihraç edilen yeni nesil hafif taarruz ve silahlı keşif uçağı HÜRKUŞ-C, yerli bir mühimmatı başarıyla test etti. Yapılan açıklamaya göre, HÜRKUŞ-C, becerilerini artırmak amacıyla lazer güdüm kitine sahip LGK-81 mühimmatının test atışını başarıyla tamamlayarak kabiliyetini geliştirdi.

HÜRKUŞ-C, 2 ülkeye ihraç edilmiş olup, Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı baz alınarak görev konfigürasyonu kabiliyeti kazandırıldı. Muharebe eğitimleri, mühimmat eğitimleri ve özel görev eğitimleri icra edilecek şekilde özgün tasarım ile geliştirilen HÜRKUŞ Görev Uçağı, düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerini gerçekleştirebilmeyi amaçlamakta.

Gelişmiş eğitim kabiliyetleriyle birlikte HÜRKUŞ, üzerinde bulunan beş harici yük istasyonu, yerli ve milli aviyonik süit ve ekipmanlar, EO/IR Kamera, 2.75” Lazer Güdümlü Roketler, Harici Yakıt Tankı, Akıllı Mikro Mühimmatlar, Karşı Tedbir Dağıtım Sistemi (CMDS), Yarı Hazırlıklı Pist Operasyon kabiliyeti ve 650 kg’a kadar geniş bir faydalı yük kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Nijer Hava Kuvvetleri’ne yapılan ilk ihracatın ardından Çad Hava Kuvvetleri’ne teslimatlar gerçekleştirilen HÜRKUŞ Görev Uçağı varyantı, 1000 saatten fazla görev uçuşu gerçekleştirdi.

Exit mobile version