HÜRJET için İtalyan şirketle stratejik iş birliği anlaşması

HÜRJET

Türk Havacılık Uzay Sanayii, TAAC Havacılık Teknolojileri ve Magnaghi Aeronautica SpA arasında “HÜRJET İniş Takımları Blok 0 ve Blok 1 Geliştirme ve Üretimi” için stratejik iş birliği anlaşması imzalandı.

Sözleşme kapsamında Magnaghi Aeronautica SpA, HÜRJET İniş Takımları Blok 0 ve Blok 1 geliştirmesi ve üretimi için yapılacak çalışmalarda TAAC’ın alt yüklenicisi olacak. TAAC Havacılık Teknolojileri (TAAC), Temmuz 2019 tarihinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ve ALTINAY Savunma Teknolojileri A.Ş. ortaklığında kurulmuştur.

Şirketin amacı, havacılık standartlarındaki kritik Hareket ve Uçuş Kontrol Sistemleri, İniş Takımı Sistemleri ve Test Sistemlerinin yerli olarak geliştirilmesidir. TAAC, 2019 yılında HÜRJET Iron Bird geliştirme projesiyle mühendislik faaliyetlerine başlamış olup bugün itibarıyla yerli ve yabancı paydaşlarıyla birlikte Milli Muharip Uçak KAAN ve diğer platformlar başta olmak üzere çeşitli kritik projeler yürütmektedir.

HÜRJET ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor

Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin özgün projesi olarak 2017 yılında çalışmalara başlanan ve Türkiye’nin ilk insanlı jet motorlu uçağı olan HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdiği 25 Nisan 2023 tarihinden itibaren 10 kez uçuş gerçekleştirdi.

Son iki uçuşunda iniş takımlarını da katlayan HÜRJET, bugüne kadar toplam 6 saat 16 dakika havada kalarak uçuş kontrol sistemi, hava veri sistemi, uçak sistem testlerini başarı ile icra etti. HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı‘nın son uçuşunda ikinci test pilotu da yer alarak bu bağlamda ilk uçuşunu da gerçekleştirmiş oldu. Bundan sonra yoğun test dönemlerinde HÜRJET iki pilot ile gökyüzüyle buluşmaya devam edecek. (defenceturk)

Exit mobile version