HÜRJET Gökyüzünde: 100. Test Uçuşu Başarıyla Gerçekleşti

HÜRJET Gökyüzünde: 100. Test Uçuşu Başarıyla Gerçekleşti

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından milli imkanlarla geliştirilen HÜRJET Jet Eğitim Uçağı, 100’üncü test uçuşunu başarıyla tamamladı. 25 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen uçuşta HÜRJET, test faaliyetlerini başarıyla sürdürdü ve gösteri uçuşu ile gökyüzündeki yerini bir kez daha kanıtladı.

Manevra Testlerinde Başarı

HÜRJET, 1 saat 27 dakika süren uçuşunda çeşitli manevra testlerini başarıyla yerine getirdi. Uçuş boyunca maksimum 0.9 mach hıza ulaşan ve 30 bin fit irtifaya çıkan HÜRJET, bugüne kadar toplamda 118 saatlik uçuş süresine erişti.

İlk Teslimat 2025’te

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinesinde yürütülen proje kapsamında geliştirilen HÜRJET, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. TUSAŞ, HÜRJET’in seri üretim çalışmalarını sürdürüyor ve ilk teslimatın 2025 yılında yapılması planlanıyor.

Yerli Havacılıkta Büyük Adım: HÜRJET

Tek motorlu, tandem ve modern aviyonik kokpite sahip HÜRJET, yerli imkanlarla üretilerek Türkiye’nin savunma sanayiinde kritik bir rol oynamaya hazırlanıyor. Uçağın üstün performans özellikleri, Hava Kuvvetleri envanterinde önemli bir yer tutacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir