HTK-SEN'den Hava Trafik Kontrolörlerinin Hakları Üzerine Açıklama

HTK-SEN’den Hava Trafik Kontrolörlerinin Hakları Üzerine Açıklama

Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-SEN), hava trafik kontrolörlerinin özlük haklarının yanı sıra ülkemizin çıkar ve menfaatlerini de doğrudan ilgilendirdiğini belirtti.

Vergi Gelirine Katkı Sağlıyor

HTK-SEN, hava trafik kontrolörlerine verilen her 100 liranın 35’inin doğrudan Maliye’ye vergi geliri olarak kazandırıldığını vurguladı. Bu durum, maliyetlerinin tamamı Eurocontrol tarafından karşılanan hava trafik kontrolörlerinin maaşlarının ülke ekonomisine doğrudan katkı sağladığını ortaya koyuyor. Dolayısıyla, kontrolörlerin haklarının iyileştirilmesi, vergi gelirlerinin de artması anlamına geliyor.

Ekonomik Kaybı Önleme ve Yabancı Havayolu Şirketlerinin Kârı

Yapılmayan iyileştirmelerin, hava sahamızı kullanan yabancı havayolu şirketlerinin kârı anlamına geldiğini belirten HTK-SEN, bu durumun ülkemizin kaybı anlamına geldiğini ifade etti. Hava trafik kontrolörlerinin çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmemesinin, yabancı havayolu şirketlerinin kazancını artırırken, ülkemizin ekonomik menfaatlerini zedelediği vurgulandı. Bu nedenle, sendikanın talepleri ülkemizin genel çıkarlarıyla da doğrudan bağlantılıdır.

Ülkemizin Çıkar ve Menfaati İçin

HTK-SEN, hava trafik kontrolörlerinin haklarının iyileştirilmesinin hem çalışanların refahını artıracağını hem de ülkemizin ekonomik menfaatlerine katkıda bulunacağını belirtti. Bu nedenle, taleplerini “Ülkemizin Çıkar ve Menfaati İçin” olarak dile getiriyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GOqOZQ6XcAA74N8 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GOqOZQ7XcAAr7XA Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GOqOZQ8XcAAHqPT

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir