HTK-SEN'den Açıklama. Havacılıkta Kriz Derinleşiyor! İkinci İAÇ Dalgası Geliyor!

HTK-SEN’den Açıklama. Havacılıkta Kriz Derinleşiyor! İkinci İAÇ Dalgası Geliyor!

Hava trafik kontrolörlerimizin özlük hakları ve ülkemizin çıkarları için gerçekleştirdiğimiz inisiyatif almadan çalışma (İAÇ) faaliyetimizin ardından geçen sürede verilen sözler yerine getirilmedi.

HTK-SEN: Taleplerimize Kulak Verilmedi

20-30 Haziran 2024 tarihleri arasında yürütülen İAÇ faaliyeti başarıyla icra edilmesine rağmen, çözüm yönünde hiçbir adım atılmamış, verilen sözler doğrultusunda somut bir çalışma yapılmamıştır. Faaliyetlerimizin etkisi göz ardı edilerek “etkisiz” olarak nitelendirilmiş, ancak bu tanımlama ile çelişen biçimde ilgili meydan müdürlüklerinden düzenli izahat niteliğinde raporlar talep edilmiştir.

Sektörel Sorunlar Derinleşiyor

İAÇ’nin etkilerini inkar etmek, sektörel sorunları daha da derinleştirmektedir. Avrupa hava sahası yoğunluğu gibi gerekçelerle kamuoyundaki tepki ve farkındalığı geçiştirmeye çalışmak, sorunun çözümüne katkı sağlamamaktadır. Hava trafik kontrolörlerimiz, iyi niyetle bürokratik kanallarla derdini anlatmaya çalışmış, verilen sözlere istinaden kış aylarında İAÇ faaliyetine ara vermiştir. Ancak verilen sözlerin tutulmaması, bugün yaşanan sorunların temel sebebidir.

Çözüm İçin İrade Göstermenin Önemi

Kısa sürede çözülebilecek bu meseleyi dallandırıp budaklandırmak, inat ve inkar politikasıyla çıkmaza sürüklemek kimseye fayda sağlamayacaktır. Meşru taleplerimiz karşılanıncaya kadar İAÇ faaliyetimiz kararlılıkla sürdürülecektir. Somut bir çözüm üretilmezse, yaz boyunca sürecek olan İAÇ faaliyetinin getirdiği her türlü sonuç, sorunu kasti şekilde çözümsüz bırakanların mesuliyetindedir.

Yeni Çalışma Dönemi: 3-14 Temmuz 2024

Haklı taleplerimiz doğrultusunda farkındalık oluşturmak ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda adımlar atılmasını sağlamak adına Sendika Yönetim Kurulumuzca 3-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında inisiyatif almadan çalışma faaliyetinin icra edilmesi kararlaştırılmıştır.

Tüm ilgilileri, hava trafik kontrolörlerimizin sesine kulak vermeye ve ülkemizin yüzlerce milyon Euro’luk kaybına göz yuman bürokratik engellere karşı verilen haklı mücadeleye destek olmaya davet ediyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 ay önce

    Geri adım atmayın lütfen. Ve bu dik durusun darısı Thy ve tüm diğer taşeron şirket çalışanlarını başına. Birlik beraberlik oldugu sürece karşınızda kim olursa olsun bir yerde diz çökecektir. Bravo size!