HTK-SEN: Vaatler umut verici olsa da, sonuçlar hayal kırıklığı yarattı

HTK-SEN: Vaatler umut verici olsa da, sonuçlar hayal kırıklığı yarattı

Gökyüzüyle ilgili hassas bir görev üstlenen hava trafik kontrolörleri için verilen vaatlerle gerçekleşenler arasında ciddi bir uçurum var. Vaatler ne kadar umut verici olsa da, sonuçlar hayal kırıklığı yarattı.

“Kurum pilotları seviyesinde tazminat” sözü, geniş bir kurum yelpazesine yayılarak, asıl hedefin sönük kalmasına neden oldu. Vaat, maliyet endişeleriyle karşılaşınca, çabucak geri çekildi.

Ek ödeme konusundaki çözüm vaadi ise, hava trafik kontrolörlerinin adaletsizliğine bir çözüm getireceği düşünülerek sunulmuştu. Ancak, EUROCONTROL’ün maliyet endişeleri, bu vaadin suya düşmesine neden oldu.

“Ek göstergenin 4200’e çıkarılması” taahhüdü de hayal kırıklığı yarattı. Olumlu görüşler alınmasına rağmen, torba yasa içinde yer almadı.

Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası HTK-SEN yaptığı açıklamada;

HANGİ VAATLER VERİLDİ?

“Hava trafik kontrolörlerine kurum pilotları seviyesinde tazminat verilecek”

NETİCESİ NE OLDU?

Maliyetinin EUROCONTROL tarafından karşılanıp karşılanmadığına bakılmaksızın hazırlanan taslağa tüm kurum personeli dahil edildi. HTK-SEN, kurum pilotlarıyla eşit tazminat ve diğer birimlerle adil bir oran farkı şartıyla bu taslağa da rıza gösterdi.

Ancak mezkur taslak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın özellikle maliyetleri karşılanmayan ve diğer kurumlarda denkliği olan birimlere yönelik itirazları neticesinde torba yasadan çıkarıldı.

HANGİ VAATLER VERİLDİ?

“Hava trafik kontrolörlerimizin haksızlığa uğratıldığı ek ödeme konusu çözümlenecek”

NETİCESİ NE OLDU?

2016 yılındaki ek ödeme düzenlemesinde en düşük oranda bırakılan hava trafik kontrolörlerimiz ve diğer iki birim için torba yasaya eklenen telafi düzenlemesi, çoğunlukla EUROCONTROL tarafından maliyeti karşılanmayan birimleri temsil eden STK’ların itirazları bahane edilerek geri çekildi.

HANGİ VAATLER VERİLDİ?

“Hava trafik kontrolörlerimizin ek göstergesini 4200’e çıkaracak madde torba yasaya eklenecek”

NETİCESİ NE OLDU?

İlgili tüm kurumların olumlu görüş verdiği söylenen ve torba yasaya ekleneceği sözü verilen taslak maddeye torba yasada yer verilmedi.

Exit mobile version