Hong Kong uçuş yasaklarını uzatıyor

Hong-Kong-uçuş-yasaklarını-uzatıyor

 

Dünyanın birçok bölgesi, artan COVID vaka sayılarına rağmen kısıtlamaları gevşetirken, Hong Kong meydan okurcasına Covid Zero politikasına bağlı kalmaya devam ediyor. Sonuç olarak, Çin bölgesi Hong Kong, hem yabancı hem de yerli havayolu Cathay Pacific için sekiz ülkeye uçuş yasaklarının uzatıldığını duyurdu.

Bu 8 ülke Avustralya, Kanada, Fransa, Hindistan, Pakistan, Filipinler, Birleşik Krallık ve ABD
Bu uçuş yasağı 18 Şubat’ta sona erecekken, 14 gün daha uzatılarak 4 Mart’a kadar devam edecek.
Bu 8 ülkeden tüm yolcu uçuşlarının Hong Kong’a inmesi yasaklandı. Ek olarak, 14 gün içinde bu yerlerde iki saatten fazla kalanların Hong Kong’a giden yolcu uçuşlarına binmeleri yasaklanacak.

Bu karar şüphesiz, zaten çok hırpalanmış Hong Kong bayrak taşıyıcı Cathay Pacific’e daha fazla acı verecek. 2022’nin başında havayolu için bir umut olsa da, çok kötü bir başlangıç ​​yapmış gibi görünüyor.
Genişletilmiş tedbirler, bölgenin son iki hafta içinde COVID vakalarındaki hızlı artışın bir sonucudur.

Worldometers verileri, 28 Ocak’ta 1.120 olan aktif vakaların şu anda 6.671’de olduğunu gösteriyor.
Hong Kong Hükümet sözcüsü yaptığı açıklamada, bu uçuş yasağı uzatmasının Hong Kong sakinlerinin dönüş yolculuklarını ciddi şekilde etkileyecek “son derece katı bir acil durum önlemi” olduğunu kabul etti. Ancak, “ithal vakaların tıbbi sistem üzerinde ek baskı oluşturmasını önlemek için, salgın durumunu hızla bastırmak için önlemlerin sürdürülmesi gerektiğini” söyledi.

Exit mobile version