Hitit’e IATA “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık’’ Jüri Özel Ödülü

Hitit

Havayolu teknolojileri alanının öncü şirketi Hitit’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Genel Müdürü Nur Gökman, havacılık alanında yaptığı çalışmalarla İlham Veren Rol Model kategorisinde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Havacılık alanındaki 50 yılı aşkın meslek hayatına birçok ilki sığdıran Nur Gökman, başarıları ve Hitit’te yüksek kadın istihdamının önünü açan politikalarıyla IATA’nın uluslararası jurisinin takdirini kazandı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından her yıl verilen Çeşitlilik & Kapsayıcılık Ödülleri (Diversity & Inclusion Awards), 5 Haziran’da İstanbul’da 79.su düzenlenen IATA Yıllık Genel Kurulu toplantısında sahiplerini buldu. Havacılık sektöründeki çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik etmeye ve ilerletmeye önemli katkılarda bulunan bireylerin, kuruluşların ve girişimlerin değerlendirildiği IATA ödüllerinde Hitit Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Genel Müdürü Nur Gökman, bir kadın olarak havacılık endüstrisine katkıları ve sektördeki kapsayıcı kültürün geliştirilmesine sağladığı çok yönlü etki nedeniyle Jüri Özel Ödülü ile onurlandırıldı.
Dünya ortalamasının üstünde oranlar

Ödül töreninde konuşan Nur Gökman: “Hitit’i bundan 29 yıl önce iki kadın ortak olarak kurduk. Çeşitlilik ve kapsayıcılığı odağına alan Hitit, bugün 6 kıtada 67 havayolu şirketine ve 700’ün üzerinde havalimanına yolcu hizmetleri, operasyonlar, muhasebe, seyahat çözümleri ve kargo alanlarında yazılım çözümleri ve hizmetleri sunuyoruz. Bu başarının arkasında, eşitlikçiliğin ve kapsayıcılığın tüm iş süreçlerimize sirayet etmesi ile sürdürülebilir ve yenilikçi yaklaşımımız önemli rol oynuyor. Bugün Türkiye’de yazılım sektöründe halka açık şirketler arasında en yüksek kadın yönetici oranına sahip şirketiz. Yönetim Kurulumuzun yüzde 50’si, üst yönetiminin yüzde 65’i ve çalışanlarının yüzde 37’sinin kadınlardan oluşmasıyla sadece Türkiye’de değil dünyada da örnek gösteriliyoruz.’’ dedi.

Gökman: “Çeşitlilik ve kapsayıcılık sosyal sorumluluk anlayışımıza da yansıyor”
Çeşitlilik ve kapsayıcılık konusundaki yaklaşımın sadece istihdamla sınırlı olmadığını yineleyen Gökman, şirket olarak sosyal sorumluluğa yaklaşımlarını Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda şekillendirdiklerini ifade etti. Gökman, “Eğitim alanında attığımız adımlarla fırsat eşitsizliklerini azaltmayı hedefliyoruz. Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen projelerde yer almaya çalışıyoruz. Üyesi olduğumuz dernekler ve platformlar aracılığıyla kadınları STEM konusunda eğitiyoruz. Staj ve işe alımlarda genç kadınlara öncelik vermeye, mentorluk ve burs imkanları sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmaya özen gösteriyoruz. Uçan Raketler projemiz ile kız ve erkek çocukların sporla eşit şekilde buluşmasını hedefliyor ve tüm bu amaçlarla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version