Hipersonik

Hipersonik uçak Tokyo’dan Los Angeles’a bir saatte uçabilir

Venus Aerospace adlı bir Amerikan şirketi, Tokyo’dan Los Angeles’a yaklaşık bir saat içinde uçabilecek hipersonik bir uçak geliştirmek için çalışıyor.

Venus Aerospace, yakıtı ve hızı sayesinde Tokyo’dan Los Angeles’a ‘Stargazer’ ile yaklaşık bir saat sürecek ilk hipersonik çapraz Dünya uçuşuyla bunu başarmak istiyor.

Bir yolcu seyahati karşılaştırması yapmak gerekirse, Sud Aviation ve British Aircraft Corporation (BAC) tarafından ortaklaşa geliştirilen ve üretilen emekli Fransız-İngiliz süpersonik yolcu uçağı Concorde, saatte yaklaşık 2,100 km’ye eşdeğer olan Mach 2 hızında seyahat etmiştir.

Venus Aerospace, baş teknoloji sorumlusu Andrew Duggleby ve şirket ortaklarından yapılan açıklamada; “Herhangi bir yere bu kadar kısa sürede gidebiliyorsanız dünya ne kadar değişir?”

Ortaya çıkan sorun ne? Teknoloji haber kaynağı Ars Technica, “Mach 9 gerçekten çok hızlı ve plazma, tıpkı üst atmosferden Dünya’ya geri dönen bir uzay aracı gibi, havalandığında aracı yutuyor” diye açıkladı.

Günde dört uçuş yapmayı ve motoru beslemek için oda sıcaklığında hidrojen peroksit ve Jet-A – jet uçaklarının kullandığı yakıt – kombinasyonunu kullanılması planlanıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 yıl önce

    Kafirler için yaşasın cehennem

    Cevapla