Hintli zenginler İngiltere’nin kırmızı listesine yakalanmamak için 6 özel jet kiraladı

hintli-zenginler-özel-jet

Özel jetler Ahmedabad, Delhi ve Mumbai’den İngiltere Luton Havalimanı’na uçtu. Hindistan’dan gelenler sabah 4’ten itibaren 1.750 sterlinlik bir karantina oteline gitmek zorunda kalacaktı.

Özel uçaklar  Katar, Almanya, Malta’dan kiralandı ve biri özel bir mal sahibine aitti. Hindistan, Cuma günü sabah 4’te İngiltere’nin kırmızı seyahat listesine eklendiği için, bu ülkeden gelenlerin artık hükümet onaylı bir otelde 10 gün boyunca karantinaya girmesi gerekiyor.

Bir British Airways ve bir Virgin Atlantic uçağı, son başvuru tarihinden sadece üç saat sonra, sabah saat 7 civarında Heathrow’a indi.

Birleşik Krallık’ta veya İrlanda’da ikamet etmeyen veya İngiliz vatandaşı olmayan kişilerin, son 10 gün içinde Hindistan’da bulunmaları halinde ülkeye girişleri yasaklandı.

Perşembe günü, Hindistan 314.000’den fazla yeni enfeksiyon vakası bildirdi. Bu dünyanın herhangi bir yerindeki pandeminin en kötü günlük toplamı.

Başbakan Boris Johnson, ülke vakalarındaki dramatik bir artışla başa çıkmaya çalışırken Pazartesi günü Hindistan’a yapacağı ziyareti iptal etmek zorunda kaldı.

Dört havayolu, sabah 4’teki kapanıştan önce Heathrow’a varmak için toplam sekiz ekstra uçuş istedi; ancak Heathrow’un, havayollarının sınırdaki mevcut baskıların ağırlaşacağı nedeniyle talepleri reddettiği anlaşılıyor.

İngiltere kırmızı listesine eklendikten sonra, Cuma günü Birleşik Arap Emirlikleri’nin kapanmasından kaçmak için parası yeten Hindistanlıların talebiyle uçak biletlerinin ücreti yükseldi ve özel jetlere olan talep patladı.

Güney Asya ülkesindeki koronavirüs vakaları rekor seviyelere ulaştığı ve hastaneleri ezdiği için BAE’den dünyanın en yoğun hava koridorlarından biri olan Hindistan’a tüm uçuşlar Pazar gününden itibaren askıya alınacak.

Fiyat karşılaştırma web siteleri, Cuma ve Cumartesi günleri Mumbai’den Dubai’ye tek yönlü ticari uçuşların normal ücretin yaklaşık 10 katı olan 80.000 Rupi’ye (770 £) yükseldiğini gösterdi.

Yeni Delhi-Dubai rotası için biletler, normal seviyenin beş katı olan 50.000 Rupi’den fazlasına gidiyordu.

10 günlük uçuş askıya alma uygulamasının yürürlüğe girdiği Pazar gününden itibaren bilet talebinde bulunulmadı.

Charter şirketi Air Charter Service India sözcüsü AFP’ye verdiği demeçte, “özel jetler için ilgi miktarı kesinlikle çılgınlık oldu. Yarın Dubai’ye 12 uçuşumuz var ve her uçuş tamamen dolu” dedi.

Başka bir sağlayıcı olan Enthrall Aviation’ın sözcüsü, “Bugün yalnızca Dubai’ye uçmak için neredeyse 80 soruşturma yaptım” derken, AFP’ye verdiği demeçte ise, “Talebi karşılamak için yurt dışından daha fazla uçak talep ettik … Mumbai’den Dubai’ye 13 kişilik bir jet kiralamak 38.000 dolara, altı kişilik bir uçak kiralamak 31.000 dolara mal oluyor” dedi.

Exit mobile version