Projelendirilmiş ama yapılamamış Havalimanları

Havacılık tarihi boyunca her zaman çılgın projeler peşinde olan insanlar olmuştur ve gelecektede olacaktır. Fakat gerek ekonomik sebepler, gerekse politik engeller gereği bir çok ilginç proje hayata geçmeden rafa kaldırılmak zorunda kalmış. Oldukça ilginç olmasına rağmen hiç bir zaman hayata geçirilmemiş havalimanlarından bazırları:

 

Kings Cross Airport, İngiltere.Mimar Charles W. Glover’in tasarımı olan bu havalimanı 1931 yılında tanıtılmış ve Londra’nın ortasına inşaa edilmesi tasarlanmış. Uçakların pistlere indikten sonra çemberin kenarlarına park etmeleri düşünülmüş.

 

Westminister Aiport, İngiltere.Thames Nehri üzerine Parlamento binasının yanına 1934 yılında yapılması planlanan bu dev projede hiç bir zaman hayata geçirilmeden ipal edilmiş.

 

Midtown Manhattan Airport, ABD. İnşaat sektörünün krallarından sayılan William Zeckendorf tarafından 1939’da yaptırılmak istenen bu havalimanı yapılsaydı, Manhattan sokaklarından 60 metre yükseklikte, Central Park büyüklüğünde ve 3 adet piste sahip olacaktı.

 

Manhattan Floating Airport, ABD. Dizayner Norman Bel Geddes tarafından 1946 yılında planlanan bu havalimanının en büyük özelliği denizde yüzüyor olması ve rüzgarın yönüne göre havalimanının döndürülebilir olması. Yolcuların karaya ulaşmaları, su altına inşaa edilecek bir tünel sayesinde sağlanacakmış.

 

Hamburg Kaltenkirchen Havalimanı, Almanya. Hamburg Fuhlsbüttel Havalimanı’nı rahatlatmak amacıyla, 1960’ların sonunda planlanan bu havalimanı 30 milyon yolcu kapasiteli ve birbirine paralel 4000 metre uzunluğunda iki adet piste sahip olacakmış.

Exit mobile version