Hedefler aşıldı ve üretim tamamen doldu: Airbus büyüme yolunda

Hedefler aşıldı ve üretim tamamen doldu: Airbus büyüme yolunda

Airbus, 2023 hedeflerini aşan bir büyüme göstererek yolculuk sırasında planlanandan daha fazla yolcu jeti teslim etti. Özellikle, A320 Neo model ailesindeki popüler dar gövdeli jetlerin üretimindeki artışla, şirket hedeflerini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Üretim ve Teslimatlar

Geçen yıl, Airbus 720 uçaklık teslimat hedefini 15 uçakla aşarak toplamda 735 uçak teslim etti. Bu, önceki yıla kıyasla 74 uçaklık bir artışı temsil ediyor. Ancak, parça eksikliği ve işgücü sıkıntısı gibi faktörler, şirketi iş planlarında bazı değişiklikler yapmaya zorladı.

Üretim Artışı ve Sorunlar

Yüksek talebe yanıt olarak, Airbus A320 Neo model ailesinden en popüler dar gövdeli jetlerin üretimini artırmayı planlıyor. Ancak, motor üreticisi Pratt & Whitney’deki malzeme hataları nedeniyle yaşanan sorunlar, üretimde darboğazlara neden olabilir.

Hedefler ve Planlar

Airbus, geniş gövdeli jetlerin üretimini artırmayı da hedefliyor. Ayrıca, Faury’nin belirttiğine göre, kârın 2023’te altı milyar avroya ulaşması bekleniyor. Bununla birlikte, birleşmeler ve müşteri finansmanı öncesi serbest nakit girişinin azalması bekleniyor.

Gelecek Planları ve Beklentiler

Uçak üreticisi, uzun vadeli siparişler nedeniyle üretim tesislerinin yıllarca tam kapasiteyle çalışmasıyla karşı karşıya. Bu, şirketin gelecek yıllarda büyümeyi sürdürmek için iyi bir konumda olduğunu gösteriyor. Ancak, yatırımcılar A321 XLR jeti hakkında beklenen haberleri merakla bekliyor.

Exit mobile version