Heatrow’un bir gününe misafir olalım

Londra dünyanın en önemli iş ve finans merkezlerinden biri. Yaklaşık 8 milyonluk nüfusuyla AB’nin 2. kalabalık kenti. Avrupa’da en fazla beyaz ırk harici insanın yaşadığı şehirdir. 300’den fazla farklı dil konuşulmaktadır.  Londra uluslararası turizmin kesişme noktasıdır. Dünyanın en kalabalık hava trafiği Londra hava trafiğidir.
Bu sebeple  Londra’da 6 adet havaalanı var. Yedinci havaalanını yapalım mı yoksa Dünya’nın en büyük havaalanlarından birisi olan Heathrow’u daha da mı büyütelim diye tartışma içindeler Londra açıklarında denizi doldurup yapılacak olan havaalanı inşaası projesi de gündemde.
Londra’nın havaalanları kendi içlerinde fonskiyonlarına göre bölümlenmiş. Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton ve City havalanları büyük havaalanı kategorisinde. Heathrow daha çok bayrak taşıyıcı firmaların kullandığı bir yerken, Gatwick, Heathrow’un yetersiz kalması sebebi ile kullanılan ikinci alan.  Stansted havaalanı başta Ryan Air olmak üzere low cost uçak firmaları tarafından kullanılıyor. Luton şehre en uzak havaalanı ve buraya genelde en ucuzcu firmalar iniyor. City ise iç hatlarda kullanılıyor.
Türk Hava Yolları Heathrow veya Gatwick havaalanlarını tercih ederken Pegasus Stansted Havaalanını kendisine üs olarak belirlemiş.
Heathrow’dan şehir merkezine ulaşım için tren, metro, otobüs ve taksi seçenekleri kullanılıyor.
Heatrow’un bir gününe misafir olalım, neler yaşanıyor  seyredelim.

Heathrow 24 from NATS on Vimeo.

Exit mobile version