Heathrow’da Olağanüstü Anlar! Alevler Uçağa Sıçramadan Kontrol Altına Alındı

Heathrow'da Olağanüstü Anlar! Alevler Uçağa Sıçramadan Kontrol Altına Alındı

Heathrow Terminal 5’te park halinde bulunan bir British Airways uçağının yakınında bir merdiven aracı alev aldı. Olayda, A320’ye bağlı seyyar merdivenlerden yükselen alevler uçağın kuyruğunu sardı ve devasa siyah bir duman bulutu oluştu.

Yangın, havalimanındaki diğer terminal binalarının arkasından bile görülebilecek kadar yüksek bir sütun oluşturdu. İtfaiye ekipleri, terminal binasının hemen yanında su fıskiyeleriyle yangına müdahale etti.

Heathrow Havaalanı, uçakta yolcu bulunmadığını doğruladı ve havaalanı itfaiyesinin olaya hızla müdahale ettiğini belirtti.

Olaydan etkilenen uçak G-EUYO olarak kayıtlı ve 103 yılında inşa edilmiştir. Uçak, olaydan önceki son uçuşunu Atina’dan yaparak Heathrow’a saat 17.14’te inmiştir. Seyyar merdivenler, havayolu şirketinin bazı yer operasyonlarını yöneten DHL’e aittir.

Fotoğraflar, aracın sürücü bölümünden, muhtemelen motordan kaynaklanan büyük alevleri gösteriyor.

British Airways sözcüsü, “Acil durum hizmetleri, üçüncü taraf bir merdiven aracında çıkan küçük bir yangını hızla söndürdü. Hiçbir yolcu etkilenmedi ve herhangi bir yaralanma olmadı” açıklamasında bulundu.

Exit mobile version