Havuz eğitimlerinde kapılan hastalıklar…

Havuz eğitimlerinde kapılan hastalıklar…

Havuz eğitimleri öncesi her ne kadar sağlık testlerinden geçilse de bazı adaylar vücudunda ki belirtileri görmezden gelerek diğer adayların sağlığını tehdit ediyor. Yapılan testlerde özellikle bazı deri rahatsızlıklarının tespiti mümkün olmuyor. Ve aynı ortamda yapılan eğitimler sırasında bu hastalıklar diğer kursiyerlere de bulaşabiliyor. Havuzlardan kapılabilecek enfeksiyonlar can sıkıcı bir hale dönüşebiliyor ve yaşam kalitesini düşürüyor. Özellikle ishaller, cilt ve mantar enfeksiyonları, genito-üriner sistem enfeksiyonları, kulak ve göz enfeksiyonlarına sıklıkla rastlanıyor. hastalıkların tedavisine direkt geçilmezse ciddi sorunlarla karşılaşılabiliyor.

Deri enfeksiyonları ve mantarlar

Bazı deri enfeksiyonları ve mantarlar havuz yolu ile bulaşabiliyor. Sıcak ile artan terlemenin yaz aylarında mantar üremesini kolaylaştırdığını unutmayın. Ayrıca aşırı miktarda klor kullanılan sular duyarlı bazı kişilerde ciltte tahrişe neden olabiliyor. Hijyenik olmayan ortamlardan ya da temiz olmayan havlulardan da uyuz, impetigo gibi deri hastalıkları bulaşabiliyor.

Sık Görülen Deri Hastalıkları

Ciltte görülen hastalıklardır. Sayılmayacak kadar çok deri hastalığı vardır. Deri hastalıklarına genel olarak dermatoz, ilgili bilim dalına da dermatoloji ismi verilir. Deri hastalıkları hakkında genel bir fikir edinebilmek için birkaç bölüme ayırmak mümkündür.

  • Deri Enfeksiyonları (mantar hastalıkları, siğiller)
  • Yağ Bezi Hastalıkları (sivilce, saçlı deride kepeklenme)
  • Allerjik Deri Hastalıkları (atopik egzema, kontakt egzema [temas egzeması], kozmetik alerjisi)
  • İlaç Reaksiyonları
  • Ürtiker (Kurdeşen)
  • Psoriasis (Sedef Hastalığı)
  • Vitiligo
  • Behçet Hastalığı
  • Deri Tümörleri
  • Yanıklar
  • Saç Hastalıkları
  • Tırnak Hastalıkları

Dış kulak yolu enfeksiyonları ve sinüzit

Dış kulak yolu enfeksiyonları ciddi problemlere yol açabilecek bir sorun. Uzun süre suda kalma ya da kulağa su kaçması sonucunda dış kulak yolu florası bozuluyor ve bariyer görevi ortadan kalkıyor. Bu bariyerin ortadan kalkması ile buraya yerleşen başta Pseudomonas Aeruginosa olmak üzere çok çeşitli bakteriler dış kulak yoluna yerleşip otit yapabiliyor. Herhangi bir nedenle kulak zarında zedelenme ya da kulağa tüp takılması gibi durumlarda sadece dış kulak değil, kulağın diğer bölümleri de enfeksiyona açık hale geliyor. Aynı zamanda suya dalma esnasında eğer varsa sudaki bakteriler burun yoluyla sinüslere kadar ulaşabiliyor ve sinüzite neden olabiliyor. Bu yüzden suya dalmalarda dikkatli olmak gerekiyor.

Göz enfeksiyonları

Bakteriyel ya da suda bulunan klorun yarattığı tahrişe bağlı olarak gözlerde konjonktivit gelişebiliyor. Bakteriyel konjonktivitlerde çapaklanma görülürken, sadece kimyasal tahrişe bağlı olanlarda gözlerde kızarıklık ve şiddetli ağrı görülebiliyor. Tedavi enfeksiyon ya da tahrişin şiddetine göre planlanabiliyor.

İdrar yolu enfeksiyonları

İdrar yolu enfeksiyonları, genital mantar enfeksiyonları ve kadınlarda görülen vajinit de sık rastlanan ve oldukça rahatsız edici olabilen enfeksiyonlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu enfeksiyonlar idrar yaparken yanma, sık idrara çıkma, bel ve kasık ağrısı, genital bölgede ağrı, kaşıntı ve akıntı gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor.

Sindirim sistemi enfeksiyonları

Havuzlardan bulaşan enfeksiyonların en başında sindirim sistemi enfeksiyonları ve özellikle ishaller gelmekte. Başta Rotavirüs, Hepatit A, Salmonella (Tifo), Shigella (Dizanteri), E. Coli (Turist İshali) olmak üzere çok çeşitli virüs ve bakteriler su sirkülasyonu ve klorlamanın yetersiz olduğu havuzlarda uzun süre canlılığını koruyabiliyor. Bu mikropları içinde barındıran havuz suyunun çok az miktarda yutulması ile bile bu hastalıklar başka kişilere bulaşabiliyor.

Exit mobile version