Havelsan, Beşinci Tam Uçuş Simülatörünü Türk Hava Yolları'na Teslim Etti

Havelsan, Beşinci Tam Uçuş Simülatörünü Türk Hava Yolları’na Teslim Etti

Türk uçuş simülatörü üreticisi Havelsan, Mayıs 2024’te beşinci tam uçuş simülatörünü Türk Hava Yolları’na teslim etti.

Mayıs 2024’te teslim edilen ve kurulumu yapılan Airbus A320 tam uçuş simülatörü, Havelsan’ın Türk Hava Yolları’na teslim ettiği ikinci Airbus A320 tam uçuş simülatörüdür. Bu simülatör, Türk Hava Yolları’nın toplam on bir Airbus A320 CEO/neo ve Boeing B737MAX tam uçuş simülatörleri ve FTD’leri için yapılan tedarik sözleşmesinin bir parçasını oluşturmakta.

EASA Sertifikasyonu

Havelsan tarafından üretilen ve Türk Hava Yolları tarafından işletilen bu tam uçuş simülatörü, Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) Seviye D sertifikasını aldı. Havelsan CEO’su Mehmet Akif Nacar, “HAVELSAN üretimi bir cihazın ilk Airbus A320 EASA tam uçuş simülatörü sertifikasyonunu 2024 yılında duyurmanın heyecanını yaşıyoruz. Türk Hava Yolları ile simülatör eğitim altyapısının dünya standartlarını karşılaması konusundaki ortak kararlılığımızı simgeliyor” dedi.

Boeing B737MAX Simülatörleri

2023 yılında Havelsan, çok sayıda Boeing B737MAX tam uçuş simülatörü için EASA Seviye D Sertifikasını aldı. Havelsan, Türk Hava Yolları’na eğitim merkezi ortaklığıyla da destek veriyor.

2024 Yılı Planları ve Hedefleri

Havelsan, 2024 yılında havayolları ve simülatör eğitim merkezlerine yönelik faaliyet ve desteklerini artıracağını duyurdu. Şirket, yılda sekiz adede kadar tam uçuş simülatörü üretme kapasitesine sahip olmasının yanı sıra, simülatör eğitim merkezi operasyonlarını esnek çözümlerle genişletmelerini desteklemek için havayollarıyla işbirliği yapacak.

Havelsan’ın Simülasyon Sektöründeki Duruşu

40 yıldır simülasyon sektöründeki duruşunu sürdüren Havelsan, uçuş simülatörü eğitim cihazları ihtiyaçlarını yurt içi ve yurt dışında karşılamaya kendini adamıştır. Şirket, müşterilerine gelişmiş çözümler sunmaya devam etmekte ve şu anda ürünleri ve sunabileceği benzersiz teklifler hakkında bilgi paylaşacak ek havayolu veya eğitim merkezi operatörlerini aktif olarak aramaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir