Havayolu Şirketleri Yönetimlerini Değiştiriyor

Uluslararası denetim şirketinin yayına göre havayolu şirketleri, yönetim alt kadrosu yöneticilerini ortalama bir sene görevde tuttuktan sonra değişime gidiyor. Özellikle tip müdürlükleri, eğitim başkanlıkları, kabin hizmetleri, satış pazarlama müdürleri ve reklam müdürlüklerinde bulunan yöneticilerin değişmesi havayolu şirketlerine pozitif değer kattığı düşünülüyor. Yöneticilerin değişmesiyle yenilikçi anlayışla daha önce yapılan hataların telafisi ve iç denetim mekanizmasının oluşması sağlanıyor.

İç denetim mi yoksa dış denetim mi önemli ?

Sorumuzun cevabı elbette iç denetim olacak. Çünkü şirketler dışındaki denetim firmaları işleyişi, kural ve tolerans miktarlarını bilmiyor. Bu yüzden de iç denetim daha çok ön plana çıkıyor. Yönetici değişiklikleri ile kişiler fikirlerini sıklıkla beğeniye sunabiliyor.

Bir çok havayolu şirketinde yöneticiler birer yıl arayla değişiyor.

Havayolu şirketleri genellikle uçuş ile ilgili pozisyonlara pilotları görevlendiriyor. Ancak görev süreleri sabit. Bu sayede şirket içi denetim artmış ve mükemmeliyetçi anlayış ön plana çıkmış oluyor. Atılmış olan adımlar aynı zamanda pilotlara yöneticilik tecrübesi de kazandırmış oluyor. Sürekli denetim altında olacak pilotlarında hata yapma oranı %1 in altına düşmüş oluyor.

Makam Düşkünlüğü Yerine Hizmet

Makamların gelip geçici olduğunu gören yöneticiler iyi bir isim bırakabilmek adına varlarıyla yoklarıyla çalışıyor. Amaç sadece “HİZMET” politikasıyla da yöneticilerin altında çalışanlarda memnuniyetlerini ifade ediyor.

Maddi boyutu da var…

Çoğu şirket, yönetici pozisyonuna getirilen kişilere ek ücretler verse de büyük şirketler, bunun tersine yönetici pozisyonunda olan kişilere hatta aldığı ücretlerin aynını veriyor. Ek ücret yok. Hakkaniyet ve aidiyet duygularını perçinlemek için yapılan bu uygulama sayesinde şirketlerin marka değeri de yükseliyor.

Motley Fool

Exit mobile version