Havayolu CEO’suna dolandırıcılık suçlaması

havayolları-dolandırıcılık-davası

Nijerya yerel haberlerine göre, First Nation Airways Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Kayode Odukoya’ya karşı uzun süredir devam eden (5,5 milyon ABD Dolarlık) dolandırıcılık davası 15 Şubat 2021’e ertelendi.

Kayode Odukoya, Nijerya’nın yolsuzluk izleme örgütü Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu (EFCC) tarafından kendisine yöneltilen 7 dolandırıcılık suçlamasıyla 30 Kasım 2020’de Ikeja’daki bir Özel Suçlar Mahkemesinde yeniden yargılandı. Tüm suçlamalardan suçsuz olduğunu iddia etti ve kefaleti uzatıldı.

Dava, 16 Mart 2018’deki duruşmadan bu yana birkaç kez ertelendi. Aynı mahkemede dört sahtecilik, yanlış bilgi kullanımı, yalancı şahitlik ve 4,4 milyar ABD dolarlık hırsızlığı içeren suçlamalar getirildi. Tanıklar, Odukoya’nın sahte belgeler kullanarak eski Skye Bank’tan (yeni adı Polaris Bank)kredi almayı başardığını iddia ediyorlar. Krediler ödendikten sonra, banka ve EFCC tarafından yapılan araştırmalar, teminat için sunulan mülklere ilişkin belgelerin de sahte olduğunu ortaya çıkardı.

EFCC’nin avukatı Nnaemeka Omewa 30 Kasım’da mahkemeye yaptığı açıklamada, sanık aleyhinde zaten 5 tanığı çağırmış olan savcılığın davayı kapatacağını söyledi. Savunma avukatı Edoka Onyeke, yeni suçlamalar nedeniyle savunmanın çapraz sorgu için savcılığın 3 tanığını geri çağırmak istediğini söyledi. Mahkeme talebi kabul etti ve dava Şubat 2021’e ertelendi.

First Nation Airways, uçuş operasyonlarını Mayıs 2018’de askıya almıştı. Odukoya, aynı zamanda 2010 yılında hizmet dışı kalan Bellview Airlines’ın İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştı .

Exit mobile version