Havayollarında görev yapan kadın pilotlar

Southwest Airlines Boeing 737’nin 56 yaşındaki pilotu Tammie Jo Shults, motorlarından biri patladıktan 20 dakika sonra uçağını güvenli bir şekilde indirdiğinde büyük övgü aldı. Olay, motor parçalarının  gövdeyi delmesiyle ve bir kadın yolcunun ölümü ile sonuçlanmıştı.
Olaydan sonra hava trafik kontrol kaydında, Shults’un sakin bir şekilde gelişmekte olan durumu açıkladığı duyuldu. Philadelphia’daki acil inişten sonra, yolcular zorlu koşullarda, onun teknik yeteneklerini ve profesyonelliği ile soğukkanlılığını göklere çıkardı. Shults ABD Donanması ve F / A-18 Hornet savaş uçağı uçuran ilk kadın pilotlardan biriydi. 1993’te aktif hizmetten emekli oldu.
Shults sadece yetenekleri ile değil dünya genelinde havayollarında uçan çok az sayıda kadından biri olarak da dikkat çekiyor. Rakkamlar değişken olmakla birlikte  Federal Havacılık İdaresi tüm ABD pilotlarının yüzde 4,36’sının kadın olduğunu açıklıyor.Uluslararası Kadın Havayolu Pilotları Derneği’nin verilerine göre, dünya genelinde toplamda 7,409 kadın pilot bulunuyor.
Lufthansa yüzde 7 ile ikinci olurken, British Airways yüzde 5,9 ile üçüncü durumda.
Norveçli, pilotlar yüzde biri ile  sıralamanın en altında.
Emirates ve Etihad, kokpite girmeyi uman kadınlar için son derece zorlu bir bölge.
İşte havayollarında görev yapan kadın pilotlarla ilgili araştırma sonucu:
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ chartoftheday 13582 the airlines with the most female pilots n

Exit mobile version