featured

HAVAYOLLARI İÇİN EK GÜVENLİK TEDBİRLERİ YOLDA

ABD’nin havayolu şirketlerine yeni güvenlik önlemleri getirilmesi şartıyla, kabinde laptop ve tablet yasağının kaldırabileceği açıklandı.
Hatırlanacağı üzere ABD, geçen Mart ayında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeyi kapsayacak şekilde kabinde cep telefonundan büyük elektronik cihaz taşınmasına yasak getirmişti. Yasak çerçevesinde dizüstü bilgisayarlar ve tabletler bagaj bölümünde taşınıyordu. Yasağa gerekçe olarak söz konusu ülkelerden yapılan uçuşlarda dizüstü bilgisayarların pil bölümüne patlayıcı madde saklanabilme ihtimali gösterilmişti. İşte bu yasak şartlı olarak kalkıyor.
Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly yaptığı açıklamada, bütün dünyadan ABD’ye uçan havayolu şirketlerine yeni güvenlik kuralları getirileceğini açıkladı.
Havayolu şirketlerinin yükseltilmiş güvenlik kurallarına uyması koşuluyla önceden getirilen kabinde laptop taşıma yasağının kaldırılabileceğini söyleyen Kelly, şirketlerin bu yeni kurallara uymaması halinde kabin içerisinde elektronik cihaz kullanımını tamamıyla yasaklayabileceklerini de belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir