Havalimanları Bayrama Hazır: DHMİ Tüm Birimlerle Koordinasyon İçinde. 30-35 Milyon Vatandaş Seyahat Edecek

Havalimanları Bayrama Hazır: DHMİ Tüm Birimlerle Koordinasyon İçinde. 30-35 Milyon Vatandaş Seyahat Edecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün sürmesi ve bu süreçte 30 ile 35 milyon vatandaşın seyahat etmesi beklentisiyle kara, hava ve demiryollarında gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin 68.680 kilometrelik yol ağında vatandaşların huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak için tedbirleri aldıklarını vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın otobüs bileti bulmada herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmamaları için otobüs firmalarına yönelik denetimleri artırdık” dedi. Ayrıca, demiryollarında banliyö hatlarının yanı sıra yüksek hızlı tren hatlarında da ek seferlerin konulduğunu belirtti.

Tatile gidiş ve dönüş günlerinde sürücülerin aynı saatlerde yola çıkmalarının belirli güzergahlarda yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturabileceğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, kazalardan korunmak için sürücüleri aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı.

Bayram tatillerinde özellikle gidiş ve dönüş tarihlerinde trafik yoğunluğunun yüzde 60-70 arttığını hatırlatan Uraloğlu, “Kalabalık olacak yollarda vatandaşlarımızın çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bayram coşkusunu acıya çevirmemek için bu konuya özellikle hassasiyetle yaklaşmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“7 Gün 24 Saat Esasıyla Vatandaşlarımızın Hizmetindeyiz”

Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sorumluluğundaki 68.680 kilometrelik yol ağında vatandaşların huzurlu ve rahat bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak için bütün önlemlerin alındığını belirtti. Karayollarına bağlı bütün birimlerin bayram boyunca teyakkuz halinde olacağını ve vatandaşların güvenli yolculuğu için 7 gün 24 saat çalışma esasıyla hizmet vereceklerini ifade etti.

“Bayram Süresince Yol Çalışmaları Durdurulacak”

Trafik yoğunluğunun yaşandığı yollarda gerçekleşen bakım ve onarım çalışmalarına bayram süresince ara verileceğini vurgulayan Uraloğlu, yol bakım çalışmaları olan kesimlerde ise yolun fiziki standardının düşük olduğu kesimlerin trafik işaretlemelerinin yapıldığını belirtti. Ayrıca, otoyollar başta olmak üzere trafik yoğunluğu fazla olan devlet yollarında da çeşitli nedenlerle eksilen şeritlerin trafiğe açıldığını ve yol kusurlu kazalarının önüne geçmek için tedbirler alındığını söyledi.

Demiryollarında ve Havalimanlarında Önlemler Alındı

Bakan Uraloğlu, demiryollarında ek seferler düzenlendiğini ve havalimanlarında yoğunluktan kaynaklanan herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti. Ayrıca, otobüs bileti bulma konusunda sorun yaşanmaması için denetimlerin artırıldığını ve otobüs firmalarına ek seferler konulması talebinde bulunulduğunu ifade etti.

Exit mobile version