Havalimanındaki bekleme süresinin sebebi buymuş

Uçuş öncesi yapılan güvenlik kontrolünde uzun süre sırada beklemek zorunda kalan yolcular bu duruma haklı olarak öfkeleniyorlar. Havalimanlarında büyük bir sorun haline gelen bu kontrolleri hızlandırmak için bir çok araştırma yapılıyor. En son Alman İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili bilgiler vererek, uzun bekleme sürelerinin ana sebebinin yolcuların beraberindeki el bagajları olduğuna dikkat çekti.
Bu sonuca göre yolcular el bagajlarını tıka basa doldurdukları için güvenlik kontrolleri daha uzun sürüyor. Görevliler dolu çantanın içinde tam olarak ne olduğunu anlamak için bunu açmaları gerekiyor. Bu da genel kontrol akışını aksatıyor.
Peki yolcular neden bu kadar çok eşyayı yanlarına alıyorlar?
Sebebi çok basit: Havayolu şirketlerinin sıkı ücretsiz yük kuralları. Örneğin bir havayolu yolcusuna sadece 20 kg ücretsiz yük hakkı tanıyorsa, yolcu çaresin arta kalan yükünü el bagajıyla taşımak istiyor.
Peki bekleme sorununun çaresi nedir?
Bu konuda da uzmanlar bir çok fikir ortaya atıyorlar. Bunlar arasında en çok öne çıkan ise güvenlik kontrolleri sırasında daha fazla vücut tarayıcı kullanılması ve eşyaların içine konan kapların büyütülmesi. Yapılan araştırmalar bu sayede daha fazla yolcunun güvenlik kontrolünden geçebildiğini gösteriyor.

Exit mobile version