Havalimanında Korku Dolu Anlar! American Airlines Uçağı Pistten Çıktı

Havalimanında Korku Dolu Anlar! American Airlines Uçağı Pistten Çıktı

American Airlines Boeing 737-800, Perşembe günü Miami’den Jamaika Kingston’a 850 sefer sayılı uçuşu gerçekleştiriyordu.

Sert hava koşulları ve şiddetli yağmur, uçağın pistte yavaşlama kabiliyetini azaltarak sol taraftan pist dışına çıkmasına neden oldu. Uçak kendi gücü ile tekrar piste girerek durabildi. Uçakta, bakım incelemeleri tamamlanana kadar boyutu bilinmeyen hasarlar meydana geldi.

Sonuç olarak uçağın motorları, iniş ışıkları, iniş takımları ve iniş takımlarındaki diğer bileşenler ve pist kenar ışıkları hasar gördü. Ancak hasar, uçağın yardıma ihtiyaç duymadan park yerine taxi yapmasına imkan verdi.

Yolcu Richard Pandohie olayla ilgili deneyimini şöyle anlattı: “İnişimiz sert, hatta korkutucu oldu. Uçağa ciddi hasar vermesine rağmen güvenli bir şekilde indiğimiz için şükürler olsun. AA uçuş ekibi sakin ve profesyoneldi… Hayat bize her günün bir nimet olduğunu bir şekilde hatırlatıyor.”

İnişte pist dışına çıkmanın nedeninin havaalanında şiddetli yağmur nedeniyle pistte su birikmesi olduğu belirtiliyor. Bir uçak, durgun suyla kirlenmiş bir piste indiğinde, tekerlekler piste değmeden su üzerinde kayabilir ve yön kontrolünü kaybedebilir. Hydroplaning adı verilen su üzerinde kayma durumunda uçağın frenleme ve yön kumanda etkisini büyük ölçüde azalıyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GPfVIanWQAAR6VP Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GPfVIaiWcAAGAE Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GPfVIahXcAAazbP

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir