Havalimanı rehber robotu ve havalimanı temizlik robotu tanıtıldı

LG Electronics (LG) IoT ekosistemi ve yapay zeka ürünleri arasında yer alan, çığır açan yeni akıllı robot serisini CES® 2017’de tanıttı. Özellikle havalimanı rehber robotu dikkat çekiyor.
LG’nin akıllı robot serisi, akıllı ev ağ geçidi ve akıllı ev bildirim merkezinin sağladığı olanakları iki katına çıkararak kullanıcıların günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. LG ayrıca, IoT ve akıllı teknolojinin sunduğu imkânları evlerin dışına taşıyıp, havaalanı ve diğer kamusal alanlarda kullanılmak üzere tasarlanan gelişmiş robotlarla ekosistemini genişletiyor.

 Airport Guide Robot (Havalimanı Rehber Robotu): Yolcuların En İyi Arkadaşı

LG’nin akıllı hizmet ekosistemini genişletme çabası sadece evlerle sınırlı değil. Yakın bir zaman içinde Kore Incheon Uluslararası Havaalanı’nda görülecek olan Havalimanı Rehber Robotu, yolculara akıllı bir bilgi asistanlığı sağlayıp, İngilizce, Çince, Japonca ve Korece olmak üzere dört dilde soruları yanıtlıyor. Biletinizi basit bir şekilde tarattığınızda, uçağa biniş saati, kapısı ve hatta gideceğiniz yerin hava durumu hakkında ayrıntılı bilgiye kolayca ulaşabilmenizi sağlıyor. Bu robot, yürüme sürenizi de hesaba katarak, tahmini varış sürenizi hesaplayabiliyor ve havaalanı içinde gitmek istediğiniz yere kadar size eşlik edebiliyor.
 Airport Cleaning Robot (Havalimanı Temizlik Robotu): Endüstriyel Boyutta Temizlik
Robotik elektrikli süpürgelerin ilk ve yenilikçi örneklerinden olan bu seri, endüstriyel büyüklükte bir süpürge olmadan tamamlanmış sayılamazdı. LG Havalimanı Temizlik Robotu, çok sayıda fırça ve motorun yanı sıra, geniş kapasiteli bir toz kutusu ile donatılmış olan süper boyutlu bir robotik elektrik süpürgesidir. Fayanslardan halı zeminlerine kadar her noktayı temizleme kapasitesine sahip olan bu robot, en kalabalık havaalanlarında bile güvenli ve etkili performans sağlamak için yeni tasarım akıllı sensörler ve çoklu kamera ile donatıldı. Havalimanı Temizlik Robotu, ışık algılama ve uzaklık tayini (LIDAR) özelliğine sahip çoklu sensörleriyle engelleri algılayabiliyor. Ayrıca eşzamanlı yer belirleme-haritalama teknolojisi (SLAM) sayesinde de her zaman konumunun farkında olabiliyor.
 
LG Electronics Beyaz Eşya ve İklimlendirme Çözümleri Bölümü Başkanı Song Dae-hyun konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “LG olarak en çok göze çarpan kullanıcı odaklı çalışmamız HOM-BOT robot süpürge ile yıllardır akıllı teknoloji ve robot teknolojisi alanındaki inovasyonumuzu ortaya koyuyoruz. Yıllar süren araştırmalar sonucu kazandığımız bilgi birikimimizi evlerde ve dış mekanlarda kullanıcılara en üstün rahatlığı sunacak şekilde nasıl uygulamaya koyduğumuzu CES 2017’de sergileyeceğiz.”

Exit mobile version