Havalimanı pistine eğitim uçağı düştü iki kişi hayatını kaybetti

Havalimanı-pistine-eğitim-uçağı-düştü-iki-kişi-hayatını-kaybetti

 

İki kişi taşıyan tek motorlu bir uçak, bu öğleden sonra 16:25’te Santa Monica Havalimanı pistine düştü. Santa Monica Polisi kaza hakkında çok az bilgi yayınladı. Fotoğraflar, Piper Sport hafif uçağının çarpma anında parçalandığını gösteriyor.

Bir pilot sosyal medyadan düşen uçağın Piper LSA (Light Sport Aircraft) olduğunu yazdı. Bunlarla yalnızca iki kişi uçabilir ve sertifikalarında birçok kısıtlama vardır.

Uçak Santa Monica Flyers adlı bir uçuş okuluna aitti.

Kaliforniya’daki en eski havalimanı olan Santa Monica Havalimanınn 2032’de kalıcı olarak kapanması planlanmış. Burası 1971 yılına kadar, DC-9 ve DC 10’u burada inşa eden Douglas Aircraft Company’nin merkeziydi.

İtfaiye Departmanı aşağıdaki basın bildirisini yayınladı : 8 Eylül 2022 Perşembe günü saat 16:25’te Santa Monica İtfaiyesi, Santa Monica Havalimanı’ndaki bir uçak kazasına müdahale etti. İtfaiyeciler bölgeye vardıklarında tek motorlu bir uçakla karşılaştı ve bu uçak alevler için idi. Kurtarma ve İtfaiye ekipleri 1 dakika 39 saniyede olay yerine gelerek alevleri dakikalar içinde söndürdü. Uçak havaalanına inişteydi, piste çarpmadan önce ani bir yukarı manevra yaptığı belirtiliyor. Uçakta iki kişi vardı ve ne yazık ki ikisi de kazada öldü.

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB) soruşturma başlattı.

Exit mobile version