Havalimanı Dehşet Anları: Asansör Kazasında Feci Şekilde Can Verdi!

Havalimanı Dehşet Anları: Asansör Kazasında Feci Şekilde Can Verdi!

Tayland’ın başkenti Bangkok’taki Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı’nda, 22 yaşındaki tamirci Wisatrat Tangsoh, üzerine düşen 2 tonluk camlı asansör kabini nedeniyle trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Olay, havalimanının gidiş terminalinde dün öğleden sonra gerçekleşti ve tanık olan yolcuları dehşete düşürdü.

Kazaya tanık olan havalimanı personeli hızlıca alanı güvenlik altına alırken, şok geçiren yolcuların çığlıkları havalimanında yankılandı. Olay yerine gelen Asian Elevator şirketindeki meslektaşları, Wisatrat’ın cesedini asansör boşluğunun beton zemininde bir kan gölü içinde buldu.

Havalimanı Yöneticilerinden Suçlama

Wisatrat Tangsoh’un, asansör yavaşça üzerine inmeye başladığında tabandan bir İngiliz anahtarı almaya çalıştığı, ancak zamanında kaçamayarak asansörün altında kaldığı bildirildi. Sağlık ekipleri olay yerine ulaştığında, genç tamircinin olay yerinde hayatını kaybettiği açıklandı. Asansörün çarpması sonucu başından ciddi şekilde yaralandığı belirtildi.

Wisatrat’ın cesedi otopsi için Chakri Naruebodindra Tıp Enstitüsü’ne gönderilirken, havalimanı yetkilileri işçiyi suçladı. Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı’ndan yapılan açıklamada, merhumun güvenlik prosedürlerine uymadığı ve bu ihmalin ölüme neden olduğu belirtildi.

Havalimanı Açıklaması

Havalimanından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yapılan ön incelemede, merhumun güvenlik prosedürlerine uymadığı ve bunun da ölümüne neden olan kazaya yol açtığı tespit edilmiştir. Tayland Havalimanları (AOT), adli tıp uzmanlarıyla birlikte olay yerini incelemek üzere sağlık görevlileri ve polisle koordinasyon sağlamıştır. AOT, bölgeyi geçici olarak kapatmıştır. Kazanın bölgedeki asansörün arızalanmasından kaynaklanmadığını teyit etmek isteriz. AOT, merhumun ailesine başsağlığı dileklerini iletiyoruz. Kazanın nedenini bulmak için soruşturmada tam bir işbirliği içinde olacağız.”

Devlet Havalimanlarındaki Güvenlik Sorunları

Bloomberg verilerine göre, Tayland Havalimanları 2018 yılında 31 milyar dolar piyasa değerine ulaşarak dünyanın en zengin havalimanı işletmecisi oldu. Ancak, devlet tarafından işletilen havalimanlarında daha önce de sağlık ve güvenlik vakaları yaşandı. Eylül 2023’te Don Mueang Uluslararası Havalimanı’nda arızalı bir yürüyen bant nedeniyle bir yolcunun bacağı kesilmişti.

Exit mobile version