featured

Havada yakıtı biten uçak zorunlu iniş yaptı

3 yolcu ve 2 mürettebatla Kanada Yellowknife’den Fort Simpson’a 8T-223 sefer sayılı uçuşunu gerçekleştiren C-GNPS tescilli Air Tindi de Havilland DHC-6-300 uçağı, yaklaşık 40 dakikadır havada idi. Mürettebat yakıt eksikliği nedeniyle Fort Providence’ye yönelmeye karar verdi. Ancak, uçak Fort Providence havaalanına ulaşamadı ve havaalanının yaklaşık 7.5 mil kuzeybatısına inmek zorunda kaldı. Yolcularda ve mürettebatta herhangi bir yaralanma olmadı.

Canada TSB’nin bildirdiğine göre, yolcular ve mürettebat zorunlu inişten yaklaşık 8 saat sonra kurtarıldı. Olay kaza olarak değerlendirildi ve 3. sınıf soruşturma açıldı.

Air Tindi, uçağın yakıtının bittiğini bildirdi. Mürettebat, havada ve Fort Providence’a yön değiştirirken uçakta bir arıza olduğunu bildirdi, tahmini inişten yaklaşık 2-3 dakika önce mürettebat, piste ulaşamayacaklarını fark etti ve acil iniş yaptı. Daha sonra yaklaşık 15 dakika boyunca ekiple telsiz teması kaybedildi. Ekipler 15 dakika sonra tekrar aradı pist dışında bir yere iniş yaptıkları öğrenildi. Uçağın yakıtının neden bittiği araştırılıyor.

Fort Providence gönüllü itfaiye departmanı, uçağın bir bataklığa indiğini ve tek parça yani oldukça sağlam göründüğünü bildirdi. Uçak, altında kırılan birkaç inç kalınlığında buzla kaplı bataklıkta kaldı. Su yaklaşık iki feet (60 cm) derinliğindeydi. Yolcular ve ekip İtfaiye ekibinin yardımı ile uçaktan yürüyerek ayrıldılar ve gece koşullarında bataklığın dışında güvenli bir yere götürebildiler ve yolculara sıcak kahve ve sıcak giysiler verdiler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir